Ikväll startar vår riktiga höst. Här är önskelistan

Som jag sa förut så är det en mycket speciell kväll ikväll. Stunden har vi längtat länge efter här i det Lythska hemmet. Man kan säga att det är startskottet på vår officiella höst. För inget är mer höstmys än vårt Harry Potter-maraton. Det är något vi inte tar lätt på vill jag lova!

Vi har haft som tradition nu säkert tre år i alla fall att klämma alla åtta Harry Potter-filmerna fördelat på varje helg i rad och nu räknade äldste sonen ut att det är denna helg vi bör göra det för att hinna innan jul och julfilmerna tar över. Ja jag har helt klart fostrat dessa stackars barn till att bli fullblodsproffs på mys.

”Ok kids, på fredag smäller det! Vad ska vi då gotta oss med denna första riktiga myskväll?” frågade jag tidigare i veckan. Jag trodde jag skulle få chips eller kanske någon önskan om bakverk till svar men fick: rostade kastanjer av 15-åringen, kokta kronärtskockor av 14-åringen och pumpapaj av 11-åringen. Själv ville jag absolut ha tryffelpopcorn (började säga kanderade popcorn men ändrade mig) och maken sa skivad prosciutto. Det vill säga en helt galen blandning!

Höstens ”meny” för extra mycket mys:

Pumpapaj
Ugnsrostade kastanjer
Kokta kronärtskockor
Smaksatta popcorn (kan också bytas mot kanderade popcorn)
Charkbricka

Jag är inte den som är den och då mitt jobb blev drastiskt ändrat (produktionsbolag som hyrde vårt hus i veckan fick med sig min utrustning…) så jag kunde inte göra det jag planerat, vilket då gav tid till att vara den goda mamman och frun och fixa allt. Kanske det var meningen att det blev som det blev?

Så i skrivande stund står en pumpapaj i ugnen, kronärtskockorna vid spisen och kastanjerna redo att kryssas. Jag ser så fram emot att mysa ner och ge mig in i denna tid på året.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x