Shit, jag fyller 40!

I morgon fyller jag år. Fyrtio år för att vara exakt. Känner mig fortfarande som den gången jag flyttade hemifrån som 20-åring och inte hade nån aning om vad livet skulle ge. Var väl bara att slänga sig ut och testa livet. Jag slänger fortfarande och lär väl aldrig landa.

Just nu håller vi på som bäst att fixa här hemma för kalas. Det är inte bara att jag går och fyller år utan vi passar på att fira vår son också och har dop i samma veva. Så kalasfixet ska då passa en nybliven 40-åring och en relativt nykläckt bebis; satsar på vitt på olika pappdekorationer och förgätmigej som är min favoritblomma och passande för ett dop för en liten kille. Även höga buketter med blåa klockor och blå tistlar.

Om vädret tillåter kommer vi ha dopet ute så dekorationerna kommer nog upp i sista minuten.

Så nu ska jag bara njuta av att vara 30+ i några timmar till…

Då var det klippt. Amningshåret fick en kick

Alltså, jag är världssämst på att klippa mig. Och med småbarn så prioriterar jag verkligen bort barret på huvvet, så att säga. Men nu, nu var det liksom inget att be för, såg ju inte klok ut… 9 månader sedan sist så det var på tiden.

Japp, här är då före-bilden med en liten son som ammar under skynket… Det syns inte riktigt hur risigt håret varken belive me, det var kaos! Och så en väldigt bjudig bild med klet i håret och en mycket pigg liten kille som charmade alla i salongen.

Och vips så har min underbara frisör gjort magi på mig. Så här mycket glamour har jag inte känt på år och dag.

Jag har inga hårmängder att tala om. Jag är begåvad med ”skandinaviskt, fint hår” dvs tunt, tunt och tunt OCH Under graviditeten så tappade jag inget hår så känslan av att ha tjockt hår var en trevlig bieffekt. Nu däremot så rasar håret från skallen, speciellt vid tinningar och vikarna. Inget skoj alls. Men då är det ju tur att jag hittat en bra frisör som kan hantera just detta. Med bra klippning och färg trollar man bort det tunna.

Nu är jag redo för våren och sommaren!

 

I dag var Stockholm som vackrast

Jag har bara bott i Stockholm. Född, uppvuxen, pluggat och fortsatt så i denna stad. Kan den mycket väl och älskar den i alla årstider.

Men i bland är det som om staden är ny och jag är turist. Den slår mig med häpnad. I dag blev det en sådan dag. Hade ärenden på stan och passade på att besöka alla favoritbutiker. Passade även på att ta en favoritlunch i låda och sätta mig i Kungsträdgården. Jag, sonen i vagnen och hela Stockholm var där. Solen strålade och alla besökare strålade minst lika mycket. Gammal som ung, stockholmare som turist – alla bara gapade av den skönhet som Kungsträdgårdens körsbärsträd bjöd på. Aldrig sett så många smartphones användas vid ett å samma tillfälle…

Att det inte ens är maj-månad är svårt att tro. Den där fontänen lockade starkt att svalka sina fötter i faktiskt.

En lite selfie fick jag till. Och sonen är förundrad av allt det vackra i skyn.
Btw – imorgon ryker håret. Äntligen tid hos frissan!!

Här har det shoppats i tre av mina favvobutiker:
COS – alltid underbara kläder, alltid kapköp, alltid lycka
Panduro Hobby – mitt andra hem…
Myrorna – för det finns allting något för någon

Sa jag att det var vackert??

Och för att addera på den japanska känslan med de japanska körbärsträden njuter jag av favvomaten just nu – sashimi.

Vilken pangdag!! (töntigt ord, jag vet men det kändes så passande…) Sen var det hem och dagishämtning. Vi avslutade dagen i trädgården och med att leka med de roliga gubbar och spel jag fyndade på Myrorna. Som sagt; Pang!

Bilder från vår påsklunch igår

I går dukades en fin påsklunch upp i vårt kök och det vattnades i munnen. Tror att just denna mat med sill, lax, knäcke och ost är på riktigt min favoritmat. Det är därför jag älskar maten vid våra största högtider; jul, påsk och midsommar. Tur för mig!

Samtidigt som vi står och lägger upp all den fina maten dyker en viktig fråga upp: Ska vi sitta ute eller inne? Vackrare påskväder får man leta efter. Kompromissen blev huvudrätten-inne-och-efterrätten-ute.

Varmrökt röding, sikrom, gravad lax, currysill, kräftsill, äpple-rödlöksill

Ägghalvor, inlagd sill, senapssill, lök, färskpotatis, älgprinskorv, gravlax och gravlaxsås

Färskpotatis (Cypern) och diverse påskdrycker

Äggröra med gräslök och toppad med sikrom serverat i äggskal

Tunnbrödsrullar med pepparrotsröra och rökt renhjärta, gravad lax

Efter maten flyttade vuxna och barn ut och äggletningen tog fart. Sen var det bara att sätta på sig solbrillorna, luta sig tillbaka och frossa i påskgodis. Vilken härlig påsk vi har i år!

Här är ett collage över bufféen. Var så stor så den platsade inte på en å samma bild…

Idag fortsätter ledigheten i badande sol men jag har lovat mig själv att bli klar med byrån som jag målar. Får öppna alla fönster och känna luften, se strålarna och höra fåglarna.

Ägg á la Café Einstien – löskokta ägg i glas

När jag var i Berlin åt vi frukost på underbara Café Einstein. Det är ett ställe jag kan drömma tillbaka till.

Visste inte vad jag hade att vänta när jag klev in i den fristående villan från 1800-talet i Tiergarten som skulle inhysa detta omtalade café. Var tvungen att stanna precis innanför dörren och andas djupt. Så underbart snyggt och så magiskt historiskt. Café Einstein har blivit en kedja och finns lite överallt men det är hit man ska – till moderskeppet.

Bakom huset finns en vacker liten trädgård och här åt vi frukost och läste internationella tidningar som hängde på krokar inne i kaféet. Frukosten var härligt internationell med alla förväntade inslag men plus i kanten för att allt verkligen kändes nybakat, nypressat och nylagat.

Men det som ändå var allra, allra bäst var deras frukostägg. Aldrig sett ägg serveras så, varken förr eller senare. Deras ägg var alltså två löskokta och skalade ägg i ett glas med lite klippt gräslök på. Egentligen inga konstigheter men att skala löskokta ägg – hur lyckas man med det???

  

Har ända sedan den resan försökt på mig tricket med löskokta och skalade ägg och tror mig veta lösningen; när ägget är färdigkokt läggs det i iskallt vatten tillräckligt länge för att det ska bli ljummet att man kan hålla ägget och då knäcker man försiktigt på skalet så det blir sprickor i skalet. Ägget läggs tillbaka i kallt vatten nån minut för att sen plockas upp och skalas. När ägget knäcks och läggs i vattnet sipprar lite vatten in mellan skal och ägg och det gör ägget lättare att skala.

För att få ägg á la Café Einstein så kokas två ägg och skalas enligt ovan, läggs försiktigt ner i ett drickglas och toppas med finklippt gräslök. Smular lite flingsalt över och sätter ner en sked och ser hur äggulan sipprar ut. Så gott!!

Mimosa – Perfekt drink till brunch, fördrink och påsk så klart

Skåla med Mimosa! Önskar du starta måltiden med något lätt och fräscht och vad kan då vara bättre än Mimosa?

Mimosa är en drink som är väldigt bra till brunch eller som fördrink. Med sin glada gula färg passar den dessutom väldigt bra i påsktid.

Champagne och apelsinjuice, det är det enda som behövs. Det är en mycket trevlig kombination som funkar så bra och passar till många tillfällen.

Kanske dumt att blanda med de finaste, dyraste champagnerna så något mousserandevin kanske är att föredra. Om man nu inte vill lyxa till det något vansinnigt denna påsk dvs.

Mimosa

Ingredienser:
Champagne eller mousserande vin 2/3
Apelsinjuice 1/3

Gör så här: Häll juice i ett champagneglas (eller vinglas) så det fyller 1/3 av glaset. Sen toppar du med det bubbliga vinet de resterande 2/3. Häll i lite åt gången för det kan bubbla över om man är för ivrig…

#TBT: Jag som påskkärring nångång på 80-talet

Glad påsk! I dag startar påsken med skärtorsdagen. Ska ni till Blåkulla?? Det ska jag, som guide i alla fall till barnen. Eller om jag fick skulle jag gärna gå runt klädd i lite knasiga kläder, knacka på dörrar, önska glad påsk och få en massa godis. Ganska sweet!

Jag älskade att vara påskkärring som barn. Gick långt i utklädnader och korttillverkningen. Hela dagen gick åt att tillsammans med kompisarna göra påskkort för ju fler kort – desto mer godis. Man fick ju vara smart, va!

Så, en riktig #TBT, Threw Back Thursday, en bild från tidigt 80-tal med mig som påskkärring. Observera benvärmarna!

Påskdekorera utan påskpynt

Att gult och även grönt är påskens färger råder det väl inget tvivel om. Att ha gula och gröna saker tillsammans kan ge påskkänsla utan att det är riktigt påskpynt i sig. Som ett fat med gula och gröna frukter tex.

Så satsa på att lägga fram de vackra gula frukterna och grönsakerna i köket och med ens så blev det lite påskstämning. Två-i-ett så att säga.

Påskpysslade med Erik Blix i P4 Extra idag

Nu borde jag snart få passerkort till radiohuset. Med i P3 i går och idag P4 fast med två helt olika uppdrag. Idag stod det påskpyssel på schemat. Vill du lyssna så kan du klicka här.

Du kan vara med och tävla också med dina påskägg! Vi ska utse det snyggaste påskäggen, inskickade avP4 Extras lyssnare. Kanske du är en vinnare? Jag och ingen mindre än Lill Babs sitter i juryn.

Hoppas du hittar någon inspiration här.