Överallt ser jag utanpåliggande kopparrör

När man ser något man inte sett förut igen och igen så är det uppenbarligen en trend. Dessa synliga kopparrör har poppat upp som svampar lite överallt just nu.

Koppar har ju varit den stora trenden 2013, framförallt i inredningsdetaljer och accessoarer men nu alltså i fast inredning. Det är supersnyggt och läckert att se kopparrören, som är dragna på väggen.

Vi ska snart dra igång en badrumsrenovering och jag är lite lockad av att lägga rören utanpå istället för att gömma. Eller är det bara en fluga som vi tröttnat på om 18 månader??

På restaurang Oaxen så är toaletterna galet snygga och koppardetaljerna ger fin färg åt det annars kala och kalla kaklet. Gillar den industriella kranen.

Inne i Moodgallerian har en pelare dekorerats med kopparrör. Väldigt avancerad vattenkran. Hur coolt som helst.

Butiken Granit på Götgatan har installerat ett handfat, köksinstallation. Samma sak som på Oaxen, snyggt med kopparfärgen mot kaklet och det svart/vita. Kranen igen!

God morgon gul!

Snön utanför dörren är blöt och det doftar lite vår faktiskt. Vet att det nog är långt till vår, brukar komma kallduschar med snö ända till mars, eller hur? Men ändå, det är lite vårkänslor. Ljusare och längre dagar och i butikerna finns vackra tulpaner och vårlökar.

Här hemma lyser denna morgon vackra gula tulpaner. Perfekt färgterapi.

Älskar denna vas från Muuto med glaskula inne i vasen. Fyra olika stora hål för att passa olika buketter.

4 recept på smaksatt popcorn

Smaksatt popcorn! Älskade popcorn! Jag är mer åt salta snacks än godis när det kommer till bio och soffmys. Och popcorn är klassikern. Så härligt med de varma poppisarna, kan verkligen frossa. Något som gör dem ännu godare är att smaksätta popcornen. Och svårt är det inte heller.

Egentligen så kan man smaksätta popcorn med vad som helst, det man tycker om. Några favoriter är parmesan, curry, tryffel och röd paprika med chilli.

4 smaksatta popcorn. Recept på popcorn med olika smaker

1 msk curry (alt grön currypasta, 0,5 tsk)
1 tsk tryffelolja
1 msk paprika med lite chiliflakes
Finriven parmesan

Gör så här: Börja med att poppa popcorn. Majskorn i kastrull med smör och olja eller poppa micropopcorn och lägg i en stor skål.

För att smaksättning: För att få ut den bästa smaken ska smaksättningen värmas. Smält 25-50g smör i en kastrull och häll i önskad smaksättning;  curry, tryffelolja eller paprika med lite chiliflakes. Finriven parmesan däremot ska blandas i de varma popcornet efter att lite smält smör blandats med popcornen.

Häll över det kryddade smälta smöret på dina varma popcorn och blanda väl. Salta efter smak om det inte är saltade micropoppcorn för då behövs inget extra salt.

Om du gillade detta kanske du även gillar:
3 olika kakdegar att äta utan att baka
Frusna bananer som bananglass doppade i choklad
Chokladbollar på flera olika sätt, olika smaker

Bråkig på IKEA men glad hemma

Den inredningsintresserade kan väl knappats ha missat att IKEA släpper en ny, limiterad, serie nästa fredag.

”Den 7 februari 2014 släpper IKEA BRÅKIG – en bångstyrig kollektion som andas ung dansk design. BRÅKIG är resultatet av ett nära samarbete mellan IKEA och det kreativa kollektivet ArtRebels från Köpenhamn. Kollektionen säljs i limiterad upplaga och är en mix av ny design och IKEA produkter som uppdaterats med pastellfärger och grafiska mönster.”

Stilen känns igen från Ferm, ja och lite Hay, men de är ju danska allihop så det kanske är därför.

Jag har spanat in de snygga pappersförpackningarna och de läckra bordsbenen i koppar. De snygga spirorna på en gammal bänkskiva är precis vad jag söker till barnens lekrum.

Annars är väl serien mycket fin och väldesignad men kanske lite väl mycket 50-tal för mig.

Alla bilder från IKEA

Lyssnar på denna…

… och drömmer mig bort till Medelhavet och långt från snöblöta overaller, svinkopp-varnings-lappen på dagis och sura amningskräkskläder.

[youtubeplay id=”diA6VCInN44″ size=”medium”]

Pimpa till lampor med kopparspray

Vi  har länge funderat på vilka lampor vi ska ha över köksbordet. Allt från små skomakarlampor till maffiga industrilampor har svischat förbi i våra planeringstankar.

Vårt kök är vitt, ljust och svalt och det har vi nu, efter att sett huset under alla fyra årstider, bestämt att vi vill värma till. Belysning är ju då ett sätt att arbeta med. Så alltså, lampor som sprider mer värme.

Hittade enkla lampor på Clas Ohlson till bra pris (kopia på denna…) som jag gillade men de behövdes göras om för att ge mer värme. Så då är det väl bara att ta till sprayfärgen.

Klädde in sladden i maskeringstejp och tidningspapper och ställde gallret på tidningspapper utomhus och började spreja. Höll i sladden så lampan hängde för att kunna spreja runt om och gallret fick jag vända på och ta i omgångar då den har så många vinklar och vrår. (snön blev vackert kopparfärgad…) Men det var enkelt och resultatet är jag mycket nöjd med.

I lampan satte jag en stor glödlampa som är aningens brunfärgad. Det adderar på den värme jag ville åt.

Så nu myser jag med våra nya fina, och varma, lampor om kvällarna.

SparaSpara

Signature scarf, det vi alla kommer/måste ha

Stora Trenddagen blev jag träffad. Stefan Nilsson pratade om vad trender är och hur trender vandrar. Mycket intressant att höra att man, vad man än vill tro, är ett offer för trender och väldigt sällan är först med något utan följer en ström.

Det blev väldigt tydligt när han berättar att en av de starka trenderna för våren och sommaren är en sk signature scarf. Där i publiken satt jag och förde genast upp handen mot halsen som för att dölja min scarf jag lite så där avslappnat hade virat runt. ”Nej, du behöver inte känna dig utpekad”, sa han riktat mot mig och skrattade. Och som vanligt blev jag blossande röd om kinderna…

Vad är då en signature scarf? Jo, en stor scarf eller halsduk i mönster eller färger som blir unik för dig. Något du använder ofta som du blir förknippad med. Se här t.ex.

Där satt jag med en färgglad och välmönstrad scarf jag mer eller mindre använt varje dag sedan i höstas. Inte för att jag trodde att jag var trendig utan för att jag gillade den. Men nånstans måste det vara så att jag kände att det var rätt och inne om man så vill. Men vill ändå tycka att vi sett scarfer i flertalet år så att det skulle vara ännu trendigare nu verkar spännande.

På Formex-mässan fanns det många stora sjalar, scarfs och halsdukar. Så det kommer bullas upp med enormt mycket tygstycken i butikerna till våren. Bara att svepa in sin hals och skuldra och känna sig varm och trendig.

Veckans loppisfynd. Skolplansch to die for

Har suktat efter den där skolplanschen med blommor på svart bakgrund ett rejält tag. Sådana har synts i inredningsreportage, bloggar och magasin på sista tiden och jag gillar det skarpt. En sådan i hop med något modernt tex en lampa eller bord blir en fin mix.

I torsdags skulle jag i ett hemligt ärende till Vintagefabriken och så hängde denna goding där och bara väntade på mig. Se där ja, du får följa med hem! Så kan det gå.

Denna ska få hänga i vårt sovrum som går i jordiga färger med brunt och lite lilabrunt. Hmm… ska testa mig fram.

Äntligen hos mig, Furry Friends

Ibland tar saker tid. Som att inreda ett barnrum till exempel. Har en massa planer men det är inte alltid man hittar det man önskar och söker.

Något som jag dock hittat men inte fått ändan ur att införskaffa är de fina pappfigurerna Furry Friends av Jennie Ekström. Men igår, då slog jag till då ändan äntligen hamnat ur vagnen!

Nu ska den fina girlanden upp.

Vardagsmat: Fläskpannkaka

Nu är vardagen igång rejält efter julens lediga dagar. Då dyker frågan ”vad ska vi äta idag?” upp. Att välja enkla, snabba och goda rätter gör livet helt klart enklare. Fläskpannkaka är en sådan rätt. I går tog jag hjälp av barnen och vispade i hop en smet. Att ta med dem i matlagningen är bra på så många sätt. Det får dem att sluta bråka med varann, jag får assistans och de säger stolt ”detta har jag gjort!”

Jag gör en fläskpannkaka med stekfläsk i stället för bacon för att få lite mer smak men det går lika bra med bacon. Sen har jag även i strimlad purjolök av samma anledning.

Vardagsmat: Fläskpannkaka

Ingredienser:
3 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
0,5 tsk salt
3-4 cm purjolök
4 skivor stekfläsk
1-2 msk smör

Gör så här: Sätt ugnen på 225°. Häll mjölken i en stor bunke och knäck i äggen. Vispa ihop. Häll i en dl mjöl åt gången och vispa ihop smeten mellan. Tillsätt salt.

Klipp fläsket i cm stora bitar och lägg utspritt på en djup plåt. Klicka i smöret, i mindre bitar, lite utspritt  i plåten. Ställ in i ugnen och stek 5-10 minuter. Rör om och vänd då och då. Detta är för att dels steka fläsket men även att smörja plåten. Skär purjolöken i smala strimlor och lägg tillsammans med fläsket på plåten och stek någon minut tills purjon mjuknat.

Ta ut plåten och sprid ut fläsket och purjon jämnt. Vispa pannkakassmeten och häll över den i plåten. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter, tills den stelnat helt och fått gyllene fin färg. Skär i större bitar och servera med lingonsylt och förslagsvis råkostsallad