På vår korvfestival i lördags var många imponerade när vi bakade eget korvbröd. Även jag. Busenkla att göra dessutom. Från och med nu kommer vi nog alltid ha nybakat bröd i frysen, redo för några hot dogs.
Baka eget korvbröd
Ingredienser
500 g mjölk, 3 % fetthalt
75 g jäst
600 g vetemjöl
150 g grahamsmjöl
50 g rumstempererat smör
15 g havssalt
Gör så här: Blanda alla ingredienser och arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter, eller för hand minst dubbelt så länge. Låt degen vila i bunken i 30 minuter.
Dela degen i 25 delar. Rulla varje del till 12 cm långa bröd. Lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa till dubbel storlek i 1 1⁄2 timme i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in bröden i ugnen och grädda dem i ca 10 minuter.
Sugen på fler brödrecept?
• Nyttiga & saftiga frallor
• Gifflar med vallmofrö
• Scones med grahamsmjöl och yoghurt
• Baka bröd i kruka
• Upplandskubb
• Kalljästa frukostbullar med grahamsmjöl
• Perfekta frukostfrallor
så fina korvbröden blev.
Tack för receptet! Hade tänkt fråga efter det men det slapp jag ju nu 🙂