Baka eget korvbröd

På vår korvfestival i lördags var många imponerade när vi bakade eget korvbröd. Även jag. Busenkla att göra dessutom. Från och med nu kommer vi nog alltid ha nybakat bröd i frysen, redo för några hot dogs.

Baka eget korvbröd

Ingredienser
500 g mjölk, 3 % fetthalt
75 g jäst
600 g vetemjöl
150 g grahamsmjöl
50 g rumstempererat smör
15 g havssalt

Gör så här: Blanda alla ingredienser och arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter, eller för hand minst dubbelt så länge. Låt degen vila i bunken i 30 minuter.
Dela degen i 25 delar. Rulla varje del till 12 cm långa bröd. Lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa till dubbel storlek i 1 1⁄2 timme i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in bröden i ugnen och grädda dem i ca 10 minuter.

Sugen på fler brödrecept?

Nyttiga & saftiga frallor
Gifflar med vallmofrö
Scones med grahamsmjöl och yoghurt 
Baka bröd i kruka
Upplandskubb
Kalljästa frukostbullar med grahamsmjöl 
Perfekta frukostfrallor

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lena
9 år sedan

så fina korvbröden blev.

Lina
Lina
9 år sedan

Tack för receptet! Hade tänkt fråga efter det men det slapp jag ju nu 🙂

Du kanske också gillar...

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x