Baka eget korvbröd

På vår korvfestival i lördags var många imponerade när vi bakade eget korvbröd. Även jag. Busenkla att göra dessutom. Från och med nu kommer vi nog alltid ha nybakat bröd i frysen, redo för några hot dogs.

Baka eget korvbröd

Ingredienser
500 g mjölk, 3 % fetthalt
75 g jäst
600 g vetemjöl
150 g grahamsmjöl
50 g rumstempererat smör
15 g havssalt

Gör så här: Blanda alla ingredienser och arbeta degen i hushållsmaskin i 10 minuter, eller för hand minst dubbelt så länge. Låt degen vila i bunken i 30 minuter.
Dela degen i 25 delar. Rulla varje del till 12 cm långa bröd. Lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa till dubbel storlek i 1 1⁄2 timme i rumstemperatur.
Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in bröden i ugnen och grädda dem i ca 10 minuter.

Sugen på fler brödrecept?

Nyttiga & saftiga frallor
Gifflar med vallmofrö
Scones med grahamsmjöl och yoghurt 
Baka bröd i kruka
Upplandskubb
Kalljästa frukostbullar med grahamsmjöl 
Perfekta frukostfrallor

Prenumerera
Notis om
guest

2 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Lena
10 år sedan

så fina korvbröden blev.

Lina
Lina
10 år sedan

Tack för receptet! Hade tänkt fråga efter det men det slapp jag ju nu 🙂

Du kanske också gillar...

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x