Följ mig:
Smårätter & plockmat

Caprese – när allt annat känns fel

19 juli, 2019

Jag har mina go to-rätter när jag inte alls är sugen på nånting. Har berättat om det tidigare när jag är ”matdeprimerad”. Inte så att jag inte vill äta eller inte kan äta utan bara att inget är lockande fast jag är hungrig. Att liksom smaklökarna har dragit och jag i princip skulle kunna äta havregrynsgröt (dock inget fel på havregrynsgröt vill jag påpeka) alla måltider. Det som jag vet funkar är raggmunk med fläsk och lingonsylt. Inget som dock lockar så där supermycket mitt i sommaren. Då är caprese helt klart grejen.

Caprese – den mest perfekt lilla italienska salladen. Underbar blandning av mild mozzarella, söt tomat, kryddig basilika och sedan olivolja och salt å peppar. Får in alla smaker.

Jag å maken hade huset för oss själva och unnade oss en lite stående förrätt. Jag gjorde det lite så där snyggt man kan när ingen liten barntass kommer och äter upp all mozzarella och spottar ut basilikan.

Annars kan jag äta den själv till lunch eller som tillbehör till grillat.

Undrar om denna rätt blev till för att den skulle likna den italienska flaggan eller om det bara är en slump. Måste vara en tanke, eller hur?!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close