Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

18 september, 2020

Fredagsblommor & fredagsmys på 32 minuter

Hej fredag! Jag är fortfarande helt slut efter dukningsjobbet jag gjorde på Årets kock i går så här blir det en väldigt stillsam kväll. Och helg faktiskt. Solen värmde riktigt mycket idag, var det den där värmen som skulle ha kommit i måndags som nu kom? Hoppas det i alla fall håller i sig över helgen.

Ja, då var det som sagt fredag och med det ska det mysas. Jag måste visa hur min bukett såg ut förra fredagen och det rekordsnabba fredagsmyset jag slog till med då. Denna vecka tar vi det som sagt lite mer piano, kanske öppnar en chipspåse eller två på sin höjd. Så kan det vara.

Men tillbaka till förra veckan! En bukett jag gjorde till en plåtning fick stå kvar och den är så ljuvlig.

Jag älskar sådana här stora, yviga buketter som liksom slänger ut sig åt alla håll. Jag är på intet sätt en florist men jag gillar att bygga upp buketter på det här sättet. Dvs att det finns en fram och baksida. Jag har skrivit vidare om hur jag gör mina buketter HÄR.

Denna bukett gjorde jag av diverse blomfång köpte på torget samt grenar av nypon från min trädgård.

Och bakom den magiska höstbuketten kan man ana två söner. Detta är ett annat fint fredagsfenomen: skärmtid. Vi har skärmdagar och jag tror jag är ganska sträng med tid men på fredagar är det skärmtid när barnen kommer hem från skolan så de myser ner sig helt och hållet. De svarar helst inte på tilltal.

Dottern är mer inne på dans och gör TikToks så hon har skärmtid ihop med träning kan man säga.

Och medan barnen njuter av sitt lugn går jag loss i köket och bygger upp mina charkbrickor. Jag och maken hänger i köket själva på fredagar innan middag och får tid för samtal vilket i sig är ett härligt fredagsmys.

Denna fredag var jag inte så inne på att göra det för tjusigt utan ville ha resultat snabbt. Hur lång tid tar det att bygga upp en charkbricka egentligen?

Här hade jag slängt fram allt gott vi hade i kylen jag vill ha på min charkbricka. Klockan var 17.36 vilket jag kunde se på mobilbildens info. Okej, nu kör jag!

18.04! Där var jag klar. 32 minuter tar det alltså att bygga upp en duktig fredagstallrik, en charkbricka. Och då fick jag ändå springa ner i källaren och leta fram ostkex och gröpa ur en melon. Jag skulle faktiskt vilja säga att jag gjorde det bra! Hur jag tänker och gör mina charkbrickor kan du läsa HÄR.

Men som sagt, så där blir det inte idag. Det blir hämtmat, chipspåse framför Idols kvalfinal och sen är det nog over and out för den här kvinnan. Blir det hemmamys för dig med?

Vi tar nya tag imorgon så vi hörs då!

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.