Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

3 januari, 2024

Dagarna mellan dagarna

Jag tror inte att jag njutit av dagar mellan dagarna så mycket som i år. Mellandagar har ofta varit laddade med: resa, rea, rensa.

Jag gör absolut inget av detta. Jag står helt still och njuter av hemmets värme när nu kylan är total utanför fönstret, snön viner och fönstren knakar av vinden.

Jag scrollar i instagramflödet och jag känner mig otroligt ensam i att inte längta bort. Varken i tid eller rum. Dessa dagar av ingenting är ju de bästa på hela året för det känns som vi alla är i ett kollektivt ledigt lov. Tillsammans vet vi alla att det är söndag i två veckor (om man har möjlighet att vara ledig så klart).

Jag har jobbat varje dag egentligen då jag har massa att rivstarta året med och innan nyår var jag på Nyhetsmorgon så jag ljuger när jag säger att jag varit helt ledig men att vara hemma tillsammans, dygnet förskjutits med filmkvällar som övergått till filmnätter och alla övernattande gäster lämnat hemmet med en tomhet ger KÄNSLAN av att det är ledigheternas ledighet.

Vi äter skinkmacka till frukost, silltallrik till lunch och pyttipanna till middag för att däremellan äta upp allt julgodis. Det är nu vi har denna unika tid. Kylen ska ätas upp så inga besök i butiken, julklappar att inviga och alldeles snart, bara runt 20 dags-knuten, är vardagen tillbaka så varför rusa dit?

Sedan så vet jag inte om jag är den enda i Sverige som inte längtar till värmen under den svenska vintern. Det är verkligen så att jag försökt förstå varför jag inte ens smygtittar på resor till stränder och barfotaliv när jag sitter med fyra lager på kroppen i mitt kök? Jag längtar till sommarens resor, inte de jag skulle kunna göra nu – varför då? Kan svaret vara så enkelt att jag älskar den december jag har? Januari får då åka med på samma kärlek 😅 Ja, jag förstår det verkligen inte men kan bara konstatera att jag är en här-och-nu-person och kanske jag behövs som röst då vi ofta matas med en snabbspola-till-nästa-hållplats-livsstil.

Ok, nu har jag terapeut-at mig själv samtidigt som jag låtit mina fingrar löpa över tangenterna: jag älskar vardagen. Speciellt när jag fått en duktig dos av fest, vilket jag ju precis haft.

Nu blev det ett långt inlägg men det är många tankar som snurrar. Kanske det blir så när man just är ledig och tillåts ha “tråkigt”.

Ett bildregn från dagarna som varit kommer här.

Hoppas du också får njuta av lediga dagar framöver. Trettondagen bjuder lite snöpligt då den röda dagen är på en lördag i år men ändå möjlighet till mellandagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.