Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 april, 2018

Så fixar jag en vild bukett i vas

Hurra för för fredag! Eller nja – då det varit en kort vecka så är det inte riktigt en fredag på det sättet, att arbetsveckan äntligen tagit slut. Men ändå fredag!

Idag har det varit filminspelning för Larsson och Lyth i köket (ni kanske sett lite sneak peak min Instastory?) och så har ett “riktigt” filmteam på 8 pers varit här för att kolla om de kan använda vårt hus till en filminspelning. Kåken har stått som modell i flertalet filmer och reklamfilmer nu. Hurra för att funkis blivit poppis!

Till inspelningen behövdes en blombukett och det är ju inte fy skam att ha fredagsbuketten klar. Jag tänkte dela med mig hur jag tänker när jag vill skapa en härligt yvig, vild och vacker bukett.

Så fixar jag en vild bukett i vas

Vårt kontor Snickeriet ligger vid Mariatorget där det finns stor blomsterförsäljning. Där köper olika fång blommor och brukar tänka att få med lite av varje i olika stil, typ och färg. Någon matig blomma som tulpan, någon kvist och något skirt som brudslöja. Gillar buketter med variation.

Denna gång blev det inte någon kvist men desto mer blommor; tulpan, 2 sorters ranunkel, nejlika och sedan en fantastiskt skir blomkvist i lila.

Hört av en florist att en bukett sak ha tre färger utöver det gröna för att vara den perfekta buketten. Min bukett nu blev lila, orange och vit.

Har ni sett sådan vacker ranunkel? Blombladen är vågiga. Aldrig tidigare mött en sådan.

Tulpaner ska snittas med kniv, inte sax.

När man går till en blomsterhandel och ber dem göra bukett så sker ju det enligt alla proffsiga regler men jag är inte riktigt kunnig på bukettbindning så jag gör mina buketter lite mer som japanerna. Att varje blomma sticks ner i vas, en i taget för att bygga upp buketten på plats.

Vasen är rund men jag tänker en fram och baksida för oftast står vasen med blommor så den frontar med en sida fram. Denna typ av vas, där öppningen är mindre än vaskroppen är extra bra för yviga buketter då blommorna kan få luta ordentligt och spreta.

Börjar med de blommor jag vill ska sticka ut på sidorna och sedan några som ska vara i mitten. Sedan tar jag blomma för blomma och sticker ner där det passar. Fördelar dem jämnt så färger och typer blandas.

Tulpaner har en spännande sak att tänka på: de växer på längden. En fin jämn bukett med blandade blommor i butiken kan nästa dag se helt annorlunda ut då tulpanerna dragit iväg och sticker ut från mängden. I sådana här yviga buketter är det inga problem.

En helg framför oss med inga stora måsten. Bort på middag till vänner i området ikväll men sedan är det ledigt på riktigt då barnens aktiviteter fortfarande är på påsklov. Det bjuder ju in till långfrukost vilket var länge sedan.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.