Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 februari, 2021

Vågar jag säga att jag gillar burksvamp mest?

Det är mycket hemmaliv nu. Rutinerna upprepas dag efter dag nästan så jag blir tokig. Då livet nu är rätt begränsat och jag kan jobba hemma till 100% så blir jag här. Jag ska absolut inte klaga då jag först och främst har ett jobb, är frisk och bor med naturen nära men ändå känns det torftigt att inte kunna planera äventyr och skojigheter.

Dagens begivenhet är lunchen men samtidigt så läggs matlagningsenergin på middagen. Roligare då den ska delas med familjen så lunchen blir enkel. Väldigt enkel. Oftast rester från middagen innan.

Här om dagen fick jag ett sug efter burksvamp. Nästan så jag blev lite chockad. Får man gilla konservburksmat? Är inte det liksom höjden av matkatastrof?

Näe, så är det väl inte? Det handlar väl om vilken burkmat och hur du tillagar den tänker jag. Som en snabblunch med svampomelett är väl perfekt. Och om jag ska vara ärlig – jag tycker att burksvamp är godare på kvarterspizzan än färsk svamp. Får jag säga så?

Jag äter väldans mycket omelett, alltid gjort, men nu i dessa isolerade hemmaliv så har det blivit kanske lite för mycket omelett? Världens bästa fast food. Tror att mina potatis, paprika, tomat och lök omeletter behövde bytas ut och där kom svampsuget kanske?

Så, lång utläggning men jag vill ge burksvampen lite kärlek och kanske det kan inspirera någon annan, ha ha!

Comments (6)

 • Men ja! Brukade alltid, med rodnande kinder, be om burksvamp i min calzone på lokala pizzerian. TILLS DEN TOGS UR SORTIMENTET! Nu har jag vant mig vid färsk svamp på pizzan. Men riktigt detsamma blir det aldrig, ack nej… 🙂

  • Du har en vän i mig, tillsammans ska vi våga burksvamp! 😉 Kanske ta med en burk till pizzerian och snällt be om det på din pizza. Allt för att få den perfekta pizzan.

   Kram
   Helena

 • Kan ibland, dock rätt sällan, få galet sug efter burchampinjoner, gärna i nån kasslerrätt (med ris till!), eller i en ostsås till pasta (gärna med lök och skinka i då också). Skyller på att jag är född på 70-talet, uppväxt under 80-talet…!!

  • Men det var verkligen märkligt. Fast, min bror är allergisk mot äpplen men varma äpplen som i äppelpaj kan han äta så det kanske är lite samma sak?

   Kram
   Helena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.