Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

17 januari, 2021

Våffeltortilla, trendigaste fikat nu enligt mig

Våffeltortilla – det är vad jag kallar denna. Jag har sagt det förut – det är fantastiskt hur mycket jag lär mig av barnen som visar vad de inspireras av på nätet och främst TikTok. Tidigare var det supertrendigt kaffe och extra lyxig varm choklad. Nu visade dottern den trendiga varma tortillan som blir till triangelformade varma mackor.

Då blev jag så klart sugen att testa jag med men kanske inte varm macka – utan som en söt fika eller efterrätt. Jag och dottern skred till verket och handlade i butiken. Sedan var det ett smärre experiment laboratoriet i vårt kök. Slutresultatet blev “10 av 10” som dottern sa med munnen full av god våffeltortilla.

Våffeltortilla

Det bästa med denna goda våffeltortilla är att du kan ju fylla den med exakt vad som helst. Alla dina favoriter kan få åka med. Det enda man ska tänka på är att inte ha för tjocka lager så det går enkelt att vika samman.

Vår buffé av pålägg blev minimarsmallows, nobless, creme cheese, nötkräm, banan, jordgubbar och jordnötter. Det jag också kan tänka mig här är jordnötssmör, sylt, blåbär, hasselnötter. Och sen då vetetortilla. Vi hade ett test med majstortilla vilket inte var, enligt mig, inte så lyckat. Men det är så klart en smaksak.

Men ska jag då gå igenom hur vi gjorde? Klart jag ska!

Våffeltortilla med söt fyllning

Börja med att klippa tortillan från “klockan 6” mot mitten. Lägg sedan fyllning i kvartar. Se till att fyllningen är jämnt fördelad och så platt som möjligt. Har du frukt – skär då i tunna skivor. Har du minimarsmallows, lägg då inte längst ut då de smälter och rinner ut.

Vik nu från “klockan 6” upp till “kl 12”. Fortsätt sedan vika medsols två gånger tills du har din färdigvikta kvart, triangel.

Lyft försiktigt till ett varmt våffeljärn och stäng locket. Tryck försiktigt ihop och grädda någon minut, tills tortillan gräddats, fått färg och du ser att fyllningen smält/värmts.

Lyft försiktigt till tallrik och servera omgående. Gärna med fruktsallad och/eller glass för riktig efterrätt. Annars med händerna som en varm söt, gottig snack.

Våffeltortilla

Den blir väldigt vacker också samt att det doftar helt ljuvligt av både tortilla och choklad.

Våffeltortilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.