Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

16 maj, 2023

Att det ska vara så svårt!?

Hej på dig! Du kanske inte ens har märkt att jag varit borta och inte postat på ett tag eller är du en sådan som undrat om jag gått svimmat. Jag vet inte hur du är men jag har lätt för att falla ur spår och då efter ett tag svårt att komma upp igen. Som när man bestämt sig för att ta sina 10 000 steg per dag eller äta mer grönt – första tiden går det så bra så och man känner att man verkligen blivit en helt ny människa. Och sen sa det bara hoppsan – så står mobilens stegräknare på 2 000 steg och den där gröna sidan av tallriken blivit lite osynlig. Om jag avdriver lite men du fattar.

Sedan är det också intressant hur jag kan känna mig ytterst kreativ och pepp, ha massa energi att skapa men liksom inte få något gjort ändå. Den där sidan av mig skulle jag verkligen vilja få undersökt. Hur jag bara flyttar fram allt, duckar för jobbigheter och totalt blundar för vissa saker. Finns det en diagnos för det? Alla har vi nåt så jag skulle vilja veta vad jag är. För normal kan jag inte vara. För vem 1) är det och 2) vill vara det?

Lång utläggning men nu har jag städat hela huset, skrivit de där jobbiga mejlen, fått ordning på kalender och tvättkorgen är tom. Kan inte skylla på något längre. Jag måste börja ta tag i de saker jag ska göra på riktigt. Att producera och planera. Samt att blogga. Så hej på dig, nu är jag här.

Jag har just nu inte en massa nytt utan det kommer men jag blir så bedrövad av allt som ligger i mitt arkiv som inte blir synligt till dig som tittar in. Gamla goda recept som är lika bra idag som nyss. Så för att kicka igång bloggen igen kommer här fina grejer jag tycker du ska titta på och förhoppningsvis inspireras av.

Nu börjar rabarbern växa i trädgården och sedan en tid finns den i grönsaksstånden. Finns så mycket gott att göra och min paj är, om jag får säga det själv bäst, men rabarberkräm är det jag ändå längtar efter.

Det är tårttider framöver med alla avslutningar, examen, nationaldag, midsommar, kalas och hederliga bersåfikor. Så många tårtor att välja på. Jag har ett helt gäng här på bloggen, om du söker på “tårta” för du upp DETTA, men jag vill tipsa om min genvägstårta med kladdkaka. Kolla in HÄR.

Jag slänger in ett tips för trädgården också. DETTA soffbord jag “gjorde” förra året. Ett alldeles gratis soffbord som i sin enkelhet blev alldeles perfekt. Användes flitigt och stod pall för det mesta om man så säger, ha ha.

Ja det fick bli tre ting att inspireras av hoppas jag. Och jag hoppas att du inte gett om hoppet om min blogg. För även om det varit lite tyst här så har jag varit i full fart. Du kanske följer mig på Instagram och där är jag “tyvärr” bättre på att uppdatera i stories framförallt. Ofiltererat och liksom mer här och nu. Jag har inte fått ordning på att blogga i mobilen så det är alltid vid datorn jag bloggar. Då blir det lite tröskel på det hela. Totalt ointressant information kanske men jag kom på detta nu samtidigt som jag skriver ha ha. Kanske måste få igång appen alltså för att få ordning på mig!

Hur som helst. Kul att se dig här och vi ses snart igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.