Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

1 maj, 2021

Valborgsmässoafton 2021 – fint som snus

Här kommer lite bilder från vår valborgsmässoafton. Tror mitt hår fortfarande dofta brasa trots att jag tvättat det. Att vi gick miste om den stora majbrasan kändes inte på doften för vår lilla brasa tog för sig alldeles utmärkt på det sättet.

Jag packade 4 sorters korv, bröd, tillbehör, spett, braständare, dryck av alla de slag samt smet till kladdkaka och så tog vi oss till min mamma.

Där startade jag en brasa som sagt fred rök, dis, dimma och ditt över hela kvarter.

Nej jag vet, det ser inte så aptitligt ut med råa korvar men så blir det.

Hos mamma finns alltid såpbubblor.

Det är något fint med traditionen att elda upp det gamla och se fram emot en ljus framtid och allt gammalt, bokstavligen, skit är borta.

Det var hungriga och ivriga valborgsfirare som spettade korv och började grilla. Jösses vad varmt det blev. Trots att spetten var långa, brasan rätt liten var hettan enorm. Gick inte att sitta många minuter för att grilla. Det tog sin lilla tid att få till den rätta ytan på korvaran.

Mamma tog fram filt för barnen och en extra gäst; min gamla björn i min gamla klänning. Fint!

Rödmosig av all rök.

Men sen, då satt den. Mina tre favvistopping på korven är majonnäs, senap och surkål. Egentligen har jag ett fjärde också men det glömde jag; rostad lök.

Något jag själv älskar att baka är Smålandskringlor och receptet har jag fått från mamma. Du kan se det HÄR. De älskas av barnen.

Men jag hade förberett en annan dessert. Nämligen kladdkakor på murikkan. Finns det en eld måste man ju nyttja den och julklappen till maken – murikkan, är ju så bra. Jag ska återkomma med ett helt eget inlägg om detta för det blev så bra och gott.

Återigen; det ser inte så läckert ut men oj vad gott. Om du gillar kladdkaka och du gillar att laga mat över öppen eld (läs grilla) så är detta din grej!

Det blev en fin dag i trädgården och det som slog oss var hur det var skillnad på träden och förra året. På dagen samma ju men väldigt annorlunda i lövningen. Minns hur det var varmt på valborg för att sedan bli rent ut sagt skitkallt och snö den 13.e maj. Hoppas då på det lite omvända nu. Kyligt denna helg och försommartemperaturer snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.