Säg ett julgodisbord utan ischoklad och det är inget julgodisbord. Jo men så är det bara. Och när jag ändå har dig på tråden – att koka ett gäng ischoklad och lägga i fina burkar är en underbar gåva att ge bort på glöggmingel och adventsfikor.
Ischoklad är ett måste på bordet med julgodis
Ingredienser:
100g kokosfett
200g fin choklad
1 ägg
45 st folieformar
Gör så här: Dela chokladen i bitar och lägg i djup skål tillsammans med kokosfettet. Ställ skålen över kastrull med vatten och smält över vattenbadet under omrörning.
Sänk värmen. Vispa upp ägg i en annan form och vänd ner i chokladsmeten. Fyll folieformar och låt stelna. Förvara i kylskåp.
Ser du mer julgodis du vill ha recept på? Klicka då på dessa:
• Julkola, världen godaste chokladkola
• Min egna Rocky road, kanske den smarrigaste?
• Knäckstrutar – för det är roligare än vanlig knäck
• Trillingnöt för den vill man inte var utan
• Skumtomtefudge är ju två julgodisar i en
• Mjuk, mörk chokladfudge, ett måste varje jul
• Rischoklad, bara för att det är så gott