Klassikern hasselnötskakor är en ohotad favorit på småkaksfatet under hela året. Här kommer en variant, liten touch som ger det där lilla extra. Hasselnötskakor med brynt smör gör den mer nötig och djupare i smaken. Testa så får du se.

Och som du ser så har jag istället för den klassiska hasselnöten i mitten tryckt ner färgglada cocktailbär. För det är ju jultider och jag tycker det blev som julgranskulor och fint. Men ta sannares hela hasselnötter så klart.
Hasselnötskakor med brynt smör & cocktailbär
Ingredienser:
200 g hasselnötter
1 dl socker
1 ägg
50 g smör
20 cocktailbär
Gör så här: Värm ugnen till 175 grader. Mal hasselnötterna till ett grovt mjöl och häll i en bunke.
Vänd samman ägg och socker och häll över nötterna.
Smält smöret och när det är helt smält rör du försiktigt kastrullen i cirkelrörelser så smöret kommer i snurr. Fortsätt tills smöret blir knäckfärgat och börjat dofta nötigt. Häll ner i nötblandningen, ta ut allt smör med slickepott. Vänd samman, kan också nypas ihop, till en deg.
Lägg bakplåtspapper på bakplåt, ta kaksmet (ca 20 g st) och rulla till bollar. Placera på bakplåten och tryck försiktigt ner cocktailbären.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills de fått gyllenfärg och släpper från bakplåtspappret. Låt svalna.









Fler juliga bakverk kommer här:
• Mandelmusslor
• Ädelostgrottor
• Juldoftande pumpapaj
• 3 snittkakor
• Saffransbullar med mandelmassefyllning
• Cheesecake med pepparkaka
• Madeleinekakor med saffran, choklad & pistage
• Pepparkakstaco med fyllning
• Mjuk pepparkaka med frosting


