Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

7 november, 2020

Pepparkakstaco fylld med kladdkaka & apelsin

Pepparkakstaco var något jag kom på när jag hörde att det var kladdkakans dag, som är idag. Jag är ju helt inne på julen när vi nu är i “novent” (tiden i november där vi drömmer om julen) och kände att jag ville kombinera kladdkaka med pepparkaka. En mycket bra kombo tänkte jag men hur kan jag få ihop dem på ett både smart och snyggt sätt? Som tacos så klart!

Då både kladdkaka och pepparkaka är helt fullproppade med smaker av kryddor så behövs det verkligen något friskt till så filéer av apelsin och kärnor av granatäpple till balanserade upp det.

Pepparkakstaco

Och mina små pepparkakstaco skulle vara som små munsbitar för det är ju det allra härligaste, eller hur? Dessa vill jag absolut göra till nästa (om det blir något sådant detta år pga pandemi) glöggmingel. Älskar snittar och finger food. Eller så här – jag älskar mingel.

Pepparkakstaco

Pepparkakstaco fylld med kladdkaka & apelsin

Om du följt mig så älskar jag genvägar och hela denna lilla pepparkakstaco fylld med kladdkaka är rakt igenom genvägar. Men om tiden finns så är ju egen pepparkaksdeg och kladdkaka så klart det allra härligaste. Men som sagt; ibland vill man snabbt komma åt resultatet.

Ingredienser
1 förp pepparkaksdeg
1 kladdkaka
apelsin
granatäpple

Gör så här: Sätt ugnen på 200° och lägg bakplåtspapper på ett smalt papprör. Jag använde papprullen från en folierulle. Samt lägg bakplåtspapper på en bakplåt. Kavla ut pepparkaksdegen till 3 mm. Stansa ut cirklar, lika många som får plats på ditt papprör, och lägg på plåten. Grädda mitt i ugnen lite kortare än vad förpackningen säger och för över snabbt från plåten till rullen. Viktigt att pepparkaka fortfarande är varm och mjuk när den förs över till rullen, så att den kan böjas. Ett tips är att lägga rullen på tex kökshandduk så den inte rullar iväg. Låt svalna och stelna på rullen.

Skär bitar av kladdkakan och lägg i varje pepparkakstaco. Filéa apelsiner och lägg på kladdkakan. Jag tycker fyllningen bör vara 1/4 apelsin då kladdkakan är så “stark” för att få balans. Toppa med några kärnor granatäpple.

Pepparkakstaco 

Nu vill jag göra massor av pepparkakstaco och fylla med ädelost och päron. Visst låter det gott och passande?

Pepparkakstaco

Munsbitar eller varför inte mumsbitar?

Pepparkakstaco

Detta får mig att tänk på glöggmingel, kanske också dessa kan inspirera:
Snittar med kavring och Saint Agur
Tunnbröd, getost & hjortron

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.