Italienskt julbord som inspirerade

Jag var bjuden till Fågelbro på Värmdö och det vankades julbord. Men inte något vanligt traditionellt julbord utan ett italienskt sådant. Jag var lite osäker på hur det skulle vara för vad äter de i Italien vid jul..?

Men nu var det inte italiensk julmat (fortfarande okunnig om vad man äter vid jul i Italien) utan italienska maträtter som har ersatt traditionella svenska rätter på julbordet. Så det var julbord med en tvist kan man säga. Kul ju!

Jag hade lite huvudbry vad det gällde kläder för kvällen. En tjock julröd tröja…

… eller en svart åtsittande topp? Det blev inte något val egentligen då det var så varmt i rummen så den tjocka tröjan åkte aldrig på igen. Julrött hade ju varit passande men då hade jag matchat lite för bra med ansiktsfärgen 😂

Välkomstdrinken var italiensk den med. Eller inspirerad i alla fall. En tiramisucocktail. God men lite väl mäktig för mig, hade passat fint som lyxig dessert.

Med fina Hanna.

Dags att sätta sig och bordsplaceringen var så fin, så fin.

Hur gullig????

Sedan var det då dags att ge sig an julbordet. Här fick jag då svar på mina funderingar. Först kom svenska klassiska sillar men även gremolata-inspirerad lax samt en bläckfisksallad.

Vidare var alla traditionella korvar och kallskuret utbytt mot italienska dito.

Porchetta istället för julskinka osv. Kul med varianter som ger en ny take på julbordet. Något att testa hemma. Jag har haft en glögg med italienska delikatesser så nästan som det här.

självklart var det efterrätter som tiramisu mm men julgodiset – där var det the usual suspects.

Så kul med julbord som tänker nytt. Jag blev så inspirerad.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x