Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 september, 2020

Cervera Vintage – en fantastisk antik nyhet

Är du beredd på Cervera Vintage? Det finns många saker jag gillar här i världen men när någon överraskar på ett positivt sätt så blir mitt gillande ännu större.

Efter en vår och sommar med Corona där allt av jobb och uppdrag heter försvann så är det en berömd ketchupeffekt här hos mig nu. Så många inlägg som liksom ligger på kö då mitt dygn verkar ha snålt med timmar. Lite eftersläpning på inlägg alltså. Hur som helst, jag var på ett helt sagolikt event i onsdags där Cervera presenterade sin satsning; Cervera Vintage. Och jag kan nog inte med ord säga hur bra jag tycker detta är.

Cervera Vintage

Cervera säljer kvalitativa varumärken och produkter till köket och det dukade bordet men vi vet alla att det samtidigt finns en uppsjö av fantastiska ting som också kan användas. Att second hand-marknaden är stark och intresset ännu starkare.

Nu breddar Cervera sitt utbud alltså med en onlinesatsning där du kan fynda antika objekt för köket och det dukade bordet. Samtidigt kan du sälja till Cervera som i sin tur tar hand om försäljningen vidare.

Du skickar in en bild med beskrivning av din, säg gamla Orreforsvas, får den värderad och antagen av Cervera Vintage. Du går till din närmsta Cerverabutik med din vas och får pengar i handen. Sedan säljs vasen vidare hos Cervera Vintage. Du behöver inte hantera en onlineförsäljning eller skicka varor som kanske annars sker. vid digitala andrahandssidor.

Jag var bjuden på en lunch med presentation av Cerveras VD Peter Rimbäck och Emma Ohlson som ansvarar för den nya satsningen. Och det var alltså hemma hos Emma vi fick komma.

Här är det Peter till vänster och Emma Ohlson längst till höger. Övriga är Emma, Edita, Frida och ännu en Emma. Triss i Emmor alltså!

Och innan vi går vidare måste jag bara säga: WOW, vilken lägenhet! Jag ville snabbspola mitt liv framåt 15 år och barnen flyttat hemifrån och jag och maken flyttar till stan igen. Ja, för så har jag min plan, ha ha.

Överallt i lägenheten fanns vackra ting från det som den 23/9 kommer finnas till försäljning.

Och jag fastnade även på bild.

Allt på bordet kommer finnas till försäljning.

Undertallrik, inte varit en favorit hos mig tidigare men nu blev jag sugen…

Och sugen blev jag på den fantastiska maten som Klas Lindberg lagade i Emmas kök. Klas som driver den fantastiska restaurangen Portal. Jag har skrivit om hans Bar/bakficka HÄR.

Ugnsbakad zucchini med kantarellsmör.

Fint sällskap av Emilie också. Hon som var hemma hos mig när jag fick gästa hennes podd. Läs HÄR.

Madeleinkaka med bakat plommon i karemllsås. Och nu utnämner jag Madeleinkaka till 2020-års mest instagrammade kaka. Inte konstigt egentligen för den är ju sjukt vacker och sedan – en varm och nybakad Madeleinkaka är ju magiskt. Måste baka. Och instagramma, ha ha! Stay tuned.

Det var svårt att slita sig från lägenheten, sällskapet och allt det vackra.

Ska bli så spännande att se hur detta tas emot av vintage-Sverige. Kommer sakerna ta slut på sidan? Kommer folk sälja som tokar? Jag kommer följa och hoppas hitta några guldkorn, kanske komplettera till en porslinsserie jag samlar på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.