Följ mig:
Personligt Utan kategori

Att vara ensam i sommarstockholm

13 juli, 2013

NU har jag gått på semester. NU har jag dagar av sovmorgon, långfrukost, picknickfix, sand mellan tårna, solglasögon, grillkvällar och svalor. NU ska jag ha sommar.

Den gångna veckan var mycket speciell. Sverige stängs mer eller mindre ner veckorna 28, 29 och 30. Som om allt då går på halvfart och är på undantag. Att då jobba när resten av världen går i foppatofflor är både skönt och jobbigt. Alla som åkt tunnelbana i Stockholm en vardagsmorgon vet hur det kan vara och att nu gå in i en nästan tom vagn och få en ”fyra” helt för sig själv hela resan sker ju aldrig annars.

I de kvarter mitt jobb ligger är som en scenografi över en sommarstad och i gränderna är tempot långsamt och stilla. Turister som frågar ”Is it here that Mikael Blomquist lives?” Ja, det är här den påhittade personen från Stieg Larsson böckerna ska ha bott. Jag och mina kollegor har lärt oss svara på dessa frågor. Guidade turer i Stieg Larssons fotspår är tydligen väldigt poppis.

Att jobba när alla andra har semester är lite svettigt när man läser på sociala medier och ser bilder på fötter i sanden, badvikar och sommarluncher. Härligt då det är de mest stillsamma jobbveckorna på året. Vi var 10 på byrån mot de vanligtvis 70. Långluncher och glasspauser har piggat upp.

Är ni kvar i stan eller på besök nu i sommartid ska ni ta er till Mariaberget och ut på Monteliusvägen. Vackrare utsikt över vår huvudstad får man leta efter.

Så, nu är det semester men jag kommer uppdatera här med somriga inlägg. Hoppas ni också får en fin sommar och semester om ni har det nu eller ska få. Och till er som jobbar: Ni är duktiga och tappra. Er tur kommer sen (eller redan haft?)

Follow on Bloglovin

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Mia 13 juli, 2013 at 09:57

  Önskar er en härlig semester. Vi är i Thailand och har varit det i en vecka och har 10 dagar kvar. Så jag njuter av goda frukostarvoch sand mellan tårna. Kram Mia

  • Svara Helena - amelia.se 13 juli, 2013 at 19:14

   Tackar snälla! Thailand minsann! Maffigt och härligt.

   Kram!

 • Svara Romladolcevita 13 juli, 2013 at 12:09

  Önskar dig en fin sommar från Italien!
  http://www.romladolcevita.wordpress.com

  • Svara Helena - amelia.se 13 juli, 2013 at 19:14

   Tack det samma!!

   Kram!

 • Svara Madde 13 juli, 2013 at 17:21

  Älskar sommar i Stockholm. Istället för att bara rusa förbi eller bli förbirusad, kan och vill jag stanna upp, sätta mig i en park eller gå en annan väg än vanligt tex. Fastän jag jobbar så är det ingen som stör i och ringer/mejlar stup i kvarten. Det känns helt annorlunda att jobba på sommaren än annars, så det blir som semester ändå på något vis!

  • Svara Helena - amelia.se 13 juli, 2013 at 19:13

   Vad skönt det låter, som om du går in i ett sommar-mood. Helt rätt!!

   Kram

  Lämna en kommentar

  Close