Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

13 juli, 2013

Att vara ensam i sommarstockholm

NU har jag gått på semester. NU har jag dagar av sovmorgon, långfrukost, picknickfix, sand mellan tårna, solglasögon, grillkvällar och svalor. NU ska jag ha sommar.

Den gångna veckan var mycket speciell. Sverige stängs mer eller mindre ner veckorna 28, 29 och 30. Som om allt då går på halvfart och är på undantag. Att då jobba när resten av världen går i foppatofflor är både skönt och jobbigt. Alla som åkt tunnelbana i Stockholm en vardagsmorgon vet hur det kan vara och att nu gå in i en nästan tom vagn och få en “fyra” helt för sig själv hela resan sker ju aldrig annars.

I de kvarter mitt jobb ligger är som en scenografi över en sommarstad och i gränderna är tempot långsamt och stilla. Turister som frågar “Is it here that Mikael Blomquist lives?” Ja, det är här den påhittade personen från Stieg Larsson böckerna ska ha bott. Jag och mina kollegor har lärt oss svara på dessa frågor. Guidade turer i Stieg Larssons fotspår är tydligen väldigt poppis.

Att jobba när alla andra har semester är lite svettigt när man läser på sociala medier och ser bilder på fötter i sanden, badvikar och sommarluncher. Härligt då det är de mest stillsamma jobbveckorna på året. Vi var 10 på byrån mot de vanligtvis 70. Långluncher och glasspauser har piggat upp.

Är ni kvar i stan eller på besök nu i sommartid ska ni ta er till Mariaberget och ut på Monteliusvägen. Vackrare utsikt över vår huvudstad får man leta efter.

Så, nu är det semester men jag kommer uppdatera här med somriga inlägg. Hoppas ni också får en fin sommar och semester om ni har det nu eller ska få. Och till er som jobbar: Ni är duktiga och tappra. Er tur kommer sen (eller redan haft?)

Follow on Bloglovin

Comments (6)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.