Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

Om Helena Lyth

Hej och välkommen hit till mig – Helena Lyth. En blogg som ska inspirera till vardag och fest. Vem är Helena Lyth? Jag är en 180 cm lång kreatör årgång -74 som älskar vackra ting, god mat och att skratta ihop med vänner.

Jag bor i en funkiskåk utanför Stockholm med en lummig och ostyrig trädgård ihop med mitt gäng; make och tre yviga barn (födda -09, -10 och -13). Två egenartade katter ingick i husköpet!

Här skapar vi ett hem fyllt av vardag och liv. Jag är kreativ till tusen, har ständigt ett gäng (för många) pysselprojekt på gång och bakar och stökar i köket varje dag. Mitt motto: det finns alltid något att göra.

Helena Lyth

Vad gör Helena Lyth? Efter 22 år i reklambranschen som Art Director så sade jag upp mig december 2015 för att satsa på egen verksamhet med olika uppdrag; influencer med samarbeten, tidningsreportage, föreläsare, event stylist, håller i workshops, anlitad som pysselproffs i P4 Extra, P5 STHLM och i Nyhetsmorgon TV4.

Jag har fått en dröm att gå i uppfyllelse två gånger och gjort två böcker. Julprassel & decembermys Polaris Fakta 2021 och Vardagsvackert & festfyrverkeri Bonnier Fakta 2023. Man kan säga att böckerna är alla russin ur denna bloggkaka som fått hamna på pränt.

Jag och mitt funkishem var med i ”Vem bor här?” SVT i april 2016. Se hela avsnittet HÄR.

Januari 2017 föddes denna blogg efter att jag bloggat för Bonnier Tidskrifter från november 2012, först för amelia.se och sedan skonahem.com.

Varför jag har en blogg och hur det hela startade kan du läsa HÄR. Och jag har haft äran att få var med på ett podavsnitt i Bloggbusiness och prata om hur jag började blogga bl.a.

Stolt och ödmjukt tacksam över att få ha varit Finalist Årets Inredningsbloggare i Elle Decoration Swedish Design Awards 2017, 2018 och 2019. Vann pris som Årets Innovatör i Det stora influncerpriset 2018.

Just nu är det spännande då jag i sommaren blev nominerad till Årets Inredningsinspiratör av tidningen Hus & Hem där vinnaren avslöjas 12/10 2023 så du får hålla tummarna.

Tidningen Brommabladet och blommor

Vill du komma i kontakt med mig finns jag på helena.lyth[at]gmail.com. Följ mig gärna på facebook och på Instagram @helenalyth.se