Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 december, 2013

I köksfönstret hänger en hel kyrka

I Köpenhamn trillade jag in på ett vernissage och blev helt överförtjust. Älskar snygga och vackra saker där det även finns en bra och rolig idé. Guldsmeden Kasia Gasparski har gjort fantastiska små konstverk av just sin idé – att göra vackra ting av planritningar. I detta fall ett rödmålat hänge i lätt trä med planritning av Santa-Mariekyrkan i Souillac, Frankrike. Detta var den minsta kyrkan hon hade där. De andra var större och maffigare – riktiga katedraler.

Pratade med Kasia som var härligt bubblig och kreativ. Tyvärr är min danska ganska dålig så jag förstod tyvärr bara hälften. Men förstod att hon skulle göra något i hop med Tekniska Museet i Stockholm, tror jag… Får hålla utkik.

Korset, kyrkan och den röda färgen gör den lite julig tycker jag. Den får ingå i julpyntet. (Och här ser ni att vi inte plockat in utemöblerna än…)

I övrigt hade hon bl.a. gjort en underbar brosch i guld med planritningen av en standard dansk 4-rummare. Älskart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.