Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

25 december, 2013

Julaftonens bilder

God fortsättning på julen! Hoppas ni fick en fin julafton igår med god skinka, läckra paket och nära å kära.

Vår jul blev väldigt skön och god. 14 förväntansfulla julfirare tog plats i vardagsrummet och värmde sig med irish coffee, varm choklad och mumsade i sig pepparkakor, italiensk panetone och allt från gottabordet. Sen så var julen i gång med “Kalle” och oväntat besök av mannen med luvan och skägg. Var helt övertygad om att barnen skulle bli rädda för tomten (nästan så jag blev det…) men tvärt om var sonen mycket modig och sa att det var han som bodde här och att han borde få ett paket med hans namn på.

Oturligt nog missade min man tomten då han var ute på en tur men lagom till han kom tillbaka så var sillbordet redo att äntras.

När det inte gick att få i sig en sillbit till förflyttade vi oss, till barnens stora glädje, mot granen och paketen.

Efter en paus för Karl Bertil och fortsatt klapputdelning började vi tillaga den andra delen av julbordet. Kl 21 satte vi oss och åt bl.a. av skinka, korvar, grönkål, rödkål, jansson, polska piroger, pastej, stilton och vörtbröd. Allt avlutades vackert med struvor med grädde och hjortron.

Mätta, glada och rätt trötta stöp vi i säng långt efter midnatt.

I dag på juldagen så är reglerna enkla: pyjamas fram till middagen och alla ska röra sig långsamt. Det är den mysigaste dagen på året. Nu ska jag röra mig sakta ner i källaren och till tv-rummet där barnen redan tagit plats och lär stanna till middagsdax. I dag är allt okej!

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.