Följ mig:
Jul Utan kategori

Pressvisningar för julen 2014

3 september, 2014

Knappt har vi lämnat sommarmånaderna så står julen för dörren. Inte riktigt kanske men nu är det pressvisningar för många företags julprodukter och lanseringar.

Som smått julgalen och julälskare så är det ju som, ja – julafton för mig. Det får mig att tänka på pyssel och dekorationer. Tusen idéer snurrar i huvudet och faktiskt en längtan mot mysiga, mörka kvällar.

Men inte riktigt än fast njuta av härlig inspiration kan man göra i alla fall.

Jotex hade en lunchvisning i Kungsträdgården. De visade upp en bråkdel av sitt sortiment man finner på nätet. Det var en klassisk jul med tre stilar; Den grafiska julen med mycket svart och rött, Den klassiska med folklore-inspirerat mönster och sen Den romantiska med brodyrer, spets och ”Merry Chrsitmas”.

Mina favoriter var den otroligt söta ljusgrisen PIG. Den lilla grisen satt högt upp på en hylla, lite i skymundan. Lite blyg och försiktig. Sen adventsljusstaken med siffror. Enkel och grafisk.

En busstur senare var det visning hos PR-byrån Trendgruppen. De visade upp nyheter från bl.a. Royal Copenhagen, Alessi. Nu var det inte bara julprodukter de visade men de andra tar jag senare.

Jag äger och är ju superförtjust i Alessis krubba. Varje år kommer det ut nya figurer till krubban men det börjar gå ganska långt. De gör ett medvetet val och ironiserar krubban. Figurerna som kommer i år är bl.a. en pizzabagare. Inget man vanligtvis ser bredvid Maria där i stallet va!? Jag tror jag kommer satsa på palmen, den passar mer in hos mig. Länk till min Alessikrubba

Att Alessi satsar på humor är välkänt. Deras julkulor är inget undantag.

De söta espressokopparna från Design Letters passar ju nästan bättre som små adventsljus med värmljus, eller hur?

I dag har ICA sin julvisning. Det ser jag fram emot då det innefattar både ting och mat. Ser hur jag kommer julinspireras till tusen. återkommer senare med rapport.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Tess 3 september, 2014 at 10:55

  Åhhhh jaaaa nu börjar det äntligen :-). HOppas att se dig på Blossas pressmöte nästa vecka… 🙂

  • Svara Helena - amelia.se 4 september, 2014 at 20:52

   HURRA!! Vad kul att ÄNTLIGEN få träffas IRL. Skål och God Jul 😉

 • Svara Victorias Jul 3 september, 2014 at 16:17

  Ica har en del fina saker i sitt julsortiment i år, synd att an bor för långt bort och inte kan gå på några pressvisningar
  victoriajul.bogg.se

  • Svara Helena - amelia.se 4 september, 2014 at 20:49

   Hej Victoria! Jättefina saker hade dom. Jag satsar helt klart på de färdigvikta servetterna. Superroliga och användbara till tusen 🙂
   Du får ta semester och boka in alla juligheter 😉
   Kram!

 • Svara Sigrid 4 september, 2014 at 08:30

  ÅH; mysigt att börja läsa lite jul igen:)) Visst var det så att du började blogga i en ren julblogg?! Måste varit så jag hittade dig!

  • Svara Helena - amelia.se 4 september, 2014 at 20:51

   Hej Sigrid! Ja, nu börjar det och nu ska vi gotta oss ända till nyår 😉
   Precis, jag började som julbloggare på egen blogg som sedan blev en ameliablogg. Sen i sin tur blev det en året-runt-blogg. Men julen, det är ju där jag är i mitt rätta element.
   Häng med hela vägen nu, för nu kör vi 😉

  Lämna en kommentar

  Close