Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 december, 2014

Min jul är bäst!

”Nä, MIN jul är bäst!” Så lät det under en promenad till stranden under ett sommarlov på 80-talet. Jag och min kompis Hanna trippade i likadana träskor och berättade för varann hur vi brukade fira jul. När vi satte igång var jag övertygad om att Hanna skulle säga, ”men åh… så vill jag också ha det” och ett å annat ”lyllo dig!” Men så vart det inte alls!! Utan hon berättade om sin jul med största entuaism och förökte snarare få mig att säga ”lyllo dig!

Vi hade alltså helt olika jular och båda tyckte att den egna var bäst. Det jag lärde mig då var att man tycker lika mycket om julen men kan ha helt olika infallsvinklar. Jag ville ha glitter i min gran medan hon ville ha flaggspel, vår tomte kom och lämnade ett paket till var och en i familjen och sen gick, hennes tomte stannade och delade ut alla paket. Jag kunde inte förstå vad som var bättre med hennes jular och vice versa.

Summa sumarum: Det finns ingen perfekt jul, den är perfekt för dig om du får det du vill ha. Stor familj eller vara med vänner, dingnande julbord eller endast en favorit rätt, på landet med häst och släde eller i lägenhet i mysig soffa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.