Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

15 januari, 2015

Inspiration från Formex 2015

På en enormt stor yta ställs vårens nyheter inom heminredning ut och horder av inköpare, designers, press och annat fackfolk ränner runt som yra höns. Det är firmafest för designSverige.

Har besökt Formex många gånger och har bestämt mig för att inte stressa upp mig. Det går liksom inte att ta in allt. Över 800 utställare går inte att besöka och prata med. Jag gör som när jag shoppar – strosar runt och ser jag något som lockar går jag närmare. I bland är det “fina märket” och ibland en helt okänd producent. Roligast är just de mindre etablerade designerna för deras saker har man inte sett snurra på bloggar redan innan visningen.

För att hjälpa besökarna har Formex en entréutställning där de fyra trenderna ( i år var det Nordic Neat, Nordic Essence, Nordic Motion och Nordic Folk) presenteras kreativt med saker från de olika utställarna.

Den utställning, sammställning, jag brukar gilla mest är de displayer som brukar rama in den för Formex unika restaurangen. Här hade det byggts upp olika väggar med saker från utställarna i färgkoder och stil. Föll för tre av dem; grön, natur och svart. Alla dessa skulle lätt kunna vara delar av mitt hem. Om man byter ut natur mot guld/mässing så har man ju mitt julmoodboard. Kanske inte var helt fel ute i alla fall…

Här kommer NATUR

Här kommer SVART

Här kommer GRÖNT

Är det någon av sakerna som är intressanta kan jag säga var de kommer ifrån. Kände att det hade blivit lite väl mycket att skriva upp allt.

Att gå runt på stora Formex för att ta del av alla nyheter inom heminredning med en lite kille på 14 månader är en utmaning. Misslyckades med att finna barnvakt och att missa Formex var inte ett alternativ. Lillkillen har fram tills nu varit min bästa kollega och varit en stjärna när det väl gällt. Sovit sig genom föreläsningar, möten och pysselverkstäder men nu är han så stor att allt runt omkring är så spännande så att vilja vara i vagnen är ju så klart inte det skojigaste. Sen så var det hämtning på förskolan kl 15 så mitt besök i går blev kort och intensivt.

I dag är stora killen hemma å sjuk så det blir tyvärr inget besök i dag. Lördag, sista Formex-dagen, då tar jag allt det jag missade.

Comments (5)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.