Följ mig:
Okategoriserade Personligt

Prima ballerina på parketten

4 mars, 2015

Jag gick på balett när jag var liten. Eller balett och balett – tycker nog mest vi skulle vara mjuka trasdockor eller hårda trädockor. Men det jag minns mest var nog ballerinaskorna. Som jag älskade dessa små aprikosfärgade lädertofflor. De stod för nåt stort. Jag stoppade pastellfärgade bomullsbollar från Domus i tåspetsen för jag hade ju sett att de riktiga ballerinorna kunde stå på tå och då måste man ha nåt mjukt att stå på. Så tänkte jag.

Dräkten jag hade var ärvd från äldre kusin. Mörkblå med vita kantband. Jag ville så klart ha som alla andra – vita eller ljusrosa med volangkjol. Men icke.

Nära mitt jobb finns en balettbutik med all världens tänkbara attiraljer av danstillbehör. Tyll, paljetter och bevärmare i långa rader och alla regnbågens färger. Hade haft tanken på att skaffa ett par ballerinaskor, alltså riktiga ballerinaskor, och ha hemma som tofflor så jag trippade in och frågade mig fram. Fick prova miljarders olika för det är olika varianter i alla storlekar. Förklarade att jag inte ämnade dansa och “piruetta” i dem utan bara hasa runt hemma. Det var tydligen godkänt.

Svarta, vita, rosa, beigea eller röda var det jag kunde välja på. Så klart röda! Och för 190:- så är jag mycket nöjd. Faktiskt så har jag gjort en del piruetter måste erkännas. Dansade ju vidare ändå upp i gymnasiet så en del kan man ju. 5, 6, 7, 8… Chasse!

Perfekta gå-borts-skor då de tar ingen plats i lilla kuvertväskan. Eller som back up till höga klacken när man inte orkar med dem längre.

________________________________________________________

Följ mig gärna på Facebook: facebook.com/hemmamedhelena
Och på Instagram heter jag @helenalyth

 
Klicka om du gillar

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Tina 12 mars, 2015 at 06:31

    Men åh. Det önskar jag mig i födelsedagspresent 🙂

  • Lämna en kommentar

    Close