Följ mig:
Inredning

Suktas av röda tapeter med exotiska djur

28 oktober, 2015

På Instagram finns det en hashtag som heter #wallpaperwednesday och det är så perfekt att överösas av en massa färger och mönster mitt i veckan. Färgterapi när den är som bäst.

Blev väckt av en liten parvel i ottan i morse och kunde inte somna om. (Det kunde det lilla pyjamasmonstret btw) Då är ju Instagram det perfekta sätter att spendera tiden med medan dagen gryr. Nån mer än jag som har barn som inte har förståelse för vintertiden än??

Hursomhelst; i scrollningen fastnade jag för Sandbergs onsdagsbidrag. En röd tapet med tranor (eller är det en häger??) på. Ja men ja, röda tapeter! skrek jag tyst inombords för att inte väcka familjen. 

Jag har alltid älskat Scalamandres tapet med zebror sedan första gången jag klev in på Il Tempo (grymt bra italiensk restaurang på Söder). Art Deco och nåt 80-tal i kombination, typ. Sen så var den tapeten även med i en av mina  favoritfilmer ”The Royal Tennenbaum” så att den fallit bort ur minnet gör mig förvånad. Bild från White Guide

 Nu är då frågan var jag vågar/kan ha en röd tapet? Vi ska ju göra om övervåningen till fyra sovrum så kanske i mitt å makens rum? Eller blir det för mycket med rött? Sen så vill jag ha rum som funkar året runt. Just nu så känns rött rätt men i maj?? Vill jag ha ”ljust å fräscht” då? Oj oj vilka problem jag verkar ha…

Men detta är ju den bästa delen: när vi drömmer och planerar! Sen så kollar man av det praktiska och budget. Än så länge är jag uppe i det blå och drömmer. Om röda tapeter med exotiska djur.

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Ewa Nilsson 28 oktober, 2015 at 14:23

  Röda tapeter är jättefint, har det i vardagsrummet på två väggar, med konturer av lite sirliga blommor i en mörkare röd färg.

 • Svara Helena 28 oktober, 2015 at 20:33

  Underbara tapeter! Jag tänker hall, flott gästtoalett och korridor när jag ser dem. Coolt oxå att bara göra några våder i ett rum för att bygga ett rum i rummet. T ex placera en bar framför som i restaurangen. Eller bara en tevagn eller läshörna. (Alltså inte en fondvägg). Tror rött i sovrum kan bli lite ”stressigt” om man ska tänka feng shui… Å andra sidan är ju rött lite sexigt/bordelligt så det kanske är bra i sovrummet. 😛
  PS. Man får 404fel i vissa webbläsare när man försöker kommentera. :S

 • Lämna en kommentar

  Close