Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 november, 2015

Var hittar man julinspiration? Här är mina favvisar

Om man är, som jag, en riktig julmysare vill jag alltid gärna få inspiration för att komma i stämning. Men det är inte alla som vet var man ska vända sig här på nätet. Jag har mina platser och tänkte att det kanske var fler som ville få tips.

Först: Ni har väl inte missat att redaktionen här på Sköna Hem har en helt egen julkategori som ständigt fylls på med en massa stämning. Där tycker jag ni ska botanisera och ni lär fastna där ett tag.

Sen så finns det faktiskt ett helt gäng underbara bloggare som BARA bloggar om julen. Och om ni inte visste det – jag har varit en sådan! Älskar dessa tjejer (för det är förvånansvärt få karlar där) och deras aldrig sinande intresse. Kolla in julbloggar.se så hittar ni ett gäng.

Den kanske starkaste källan till julinspiratio är väl Pintrest. Jag har en board med bara jul och där hamnar allt som kommer i min väg som jag gillar extra mycket. Lär bli mer de närmsta veckorna.

Om man är medlem hos de stora matkedjorna får man deras medlemstidningar hemskickade. De är numer enormt på kostade och är som värsta månadsmagin. Jag suger mig åt dem och bläddrar febrilt. Vackert, vackert och detta är gratis tidningar. Sen så finns de dessutom på nätet. Här är Coop’s tidning Mersmak, arkivet hos Hemköp och här är ICAs Buffet.

Om mataffärerna bjuder på gratis inspiration så kan även blomsteraffärerna göra det. Plantagen bjuder på finheter och Blomsterlandet har en massa content och läsvärt.

Många butiker online har skapat de mest vackra bilderna och jag bara frossar i all inspiration. Åhléns, Ellos, Granit mfl

Styleroom är ett ställe där alla, du och jag, kan få lägga upp våra egna bilder. Så kul att få ta del av “vanliga” människors vackra pynt och dekorationer.

Och sen den nystartade facebookgruppen Julstämning & Bjällerklang är en härlig plats att få komma i kontakt med andra julfantaster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.