Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

4 december, 2015

Pärlade ljusmanschetter

I dag tar jag över den juligt kreativa stafettpinnen från Helena med bloggen Craft and Creativity som visade superläckra juletiketter. Vilka otroligt vackra paket det blev!

Så, då var det redan den fjärde december och dags för mig att öppna min första lucka i The Creative Collectives kreativa julkalender – 24 kreativa dagar. Varmt välkomna!

Jag bjuder på ett pärlande och lysande julpyssel! Ljusmanschetter av Hamapärlor närmare bestämt. Jag har tidigare gjort pärlade snöstjärnor och ville utveckla dem. Det blev ljusmanschetter helt enkelt.

Då jag har ett gäng mässingsljusstakar och några i silver valde jag metallicpärlor i just dessa färger.

Det som behövs är en rund pärlplatta, pärlor, smörgåspapper/strykpapper och strykjärn. Mäter upp diametern på plattan så ett ljus kan träs igenom det hål som blir – min blev 5 piggar bred. Sen är det egentligen bara att skapa sin stjärna efter tycke och smak. Gjorde mina spetsar 5 piggar långa och cirkelns mått 3 piggar bred. Tog bort en pärla så det blev små spännande tomrum strax under spetsarna.
Stryker med strykjärn och med strykpapper. Har hög temperatur fast jag vet att det brukar rekommenderas med låg temperatur.

På silverljusstaken “vänskapsknuten” från Svenskt Tenn gjorde jag dubbla manschetter – en med pärlor i silvermetallic och en i mörkt grått. Läggar dem på varann och låter spetsarna ligga varannan.

Vill du se mer julpyssel av mig? Klicka då HÄR. Hoppas du hittar något som kan inspirera.

I morgon fortsätter denna kreativa julkalendern med en ny lucka hos Malin med bloggen Pastill. Så spänd på att se vad hon ska göra. Kommer säkert bli fantastiskt för det är det alltid hos henne.

Häng nu med hela vägen fram till jul med oss i The Creative Collective. Följ oss gärna på Facebook så missar du ingenting. På Instagram taggar vi bilderna med #24kreativadagar.

Och med vi och oss menar jag: Gina Vide (Willowday), Helena Nord (Mormorsglamour), Helena Söderberg (Craft and Creativity), Karin och Freja Schaefer (Pysselbolaget), Karolina Eriksson (Lina by the bay), Malin Lundgren (Pastill), Maria Strömberg Bååth (Made by Mary), Mina Neumüller Malhotra (Mini Piccolini), Sofia Brolin (Hildas Hem) och så jag, Helena Lyth (Hemma med Helena)

Tack för att du hälsade på!

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.