Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

11 mars, 2016

IKEA fortsätter göra barnmöbler i furu med serien FLISAT

Det var nästan som om furu-universum vill mig något när ett pressmeddelande från IKEA plingade till.

Jag satt och letade förvaring till lillkillens blivande rum. Skickade olika förslag på byråer till makens mejl då han inte var hemma. Det var allt från läckra 50-tals byråer på Bukowskis market till spännande varianter på Blocket. Kunde nästan höra hur han suckade i mejlen tillbaka. “Kanske ha något som tål lite lek…?” “Okej då! Jag hade en sådan snygg idé i huvudet, ju…”, svarade jag tyst för mig själv.

Då kom jag att tänka på en favorit från IKEA, PS kollektionen från 2012, som vi aldrig slog till på när vi gjorde dotterns rum. Den skulle ju bli perfekt för alla leksaker nu, och kläder å annat senare. Den får det bli och så målar vi om den… tänker jag samtidigt som det då plingade till i mejlen.

IKEA har skapat ett helt ny serie barnmöbler i just furu! FLISAT heter serien och är skapad för barn som växer. Bord kan höjas, dockskåp som står på golvet kan sedan hängas upp och bli hylla. Kollektionen kommer till varuhusen 1.a april.

IKEA_FLISAT_serie-2

Jag har redan gått i gång på de söta förvaringslådorna på hjul. Perfekt att ha för att kunna flytta runt och få mer lekyta. Eller göra tåg med vilket är sonens favorittransportmedel.

IKEA_FLISAT_leksaksforvaring

“…har också ett modernt uttryck tack vare accentfärger.” står det i pressmeddelandet. Nja, jag är nog inte helt modern då för dessa rätt starka färger är inte min grej alls. Härligt med den råa furun som bjuder in till att målas om i önskad färg men de där andra detaljerna… nja… Men med lite färg och piff så kommer det bli perfekt här hemma.

Furu är bland de trendigaste materialen just nu. Dels för att själva träsorten känns spännande igen men även att naturmaterial överlag som är är hållbara är helt rätt. Att göra möbler i hållbara material som samtidigt kan växa med barnen är en sådan perfekt kombination. Hållbart på flera sätt alltså.

Min svåger och svägerska är arkitekt respektive inredningsarkitekt. När de för ca 7 år sedan ritade och skapade sitt egna matsalsbord för deras stora familj gjordes det i rå furu. Jag skulle väl säga att jag är en trendkänslig person men reagerade på materialvalet. Kändes inte alls rätt då. Tänk så fel jag hade och återigen så rätt dessa gudomligt begåvade människorna är.

 

Följer du mig på Facebook? Om inte är du varmt välkommen att göra det och hänga med på allt: facebook.com/hemmamedhelena

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.