Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

30 juni, 2016

Sommarens hetaste trend: Glamping! Glamourös camping

Har ni hört talas om Glamping? Det är helt klart något för oss som inte är vana campare och önskar lite mer tillrättalagd övernattning. Det är nämligen camping goes glamour.

Bildkälla

Det är tält med plats för kamin i mitten som snarare för tankarna till safaris med gin tonic i Karen Blixens anda än burkmat, blöta sockor och myggsprej.

Bildkälla

Ja, nu är ju då detta inte tält som du hivar upp på ryggen och knatar runt med utan kräver att du har fordon men ändå.

Jag ser ju att man dessutom kan ha glampingtält som extra rum till lilla sommarstället. Eller som det här hotellet i Australien; takterassen har blivit till en läcker lyxcamping.

Bildkälla

Om man söker på glamping så är det mycket fest och  bröllopsinspiration som dyker upp i flödet.

Bildkälla

Förstår det då det liksom finns något romantiskt över alltihop. Det där vackra bröllopet ute i naturen, istället för en härlig lada, om man nu inte har tillgång till en sådan.

Och så är det just en glamourös camping, bort med ryggsäckar och liggunderlag och mer ett monterbart uterum. Lite läckrare än de där rangliga partytälten du köper på byggvaruhusen och så mycket mer än vandringstälten.

Till ett sånt här tält skulle jag vilja ha:

a) En magisk sittplats. Massa lyktor på marken  runt om. Massa hängande lyktor i hängande träd. Ljusslingor i samma hängande träd. (MEN; Får kramp av att sitta på marken mer än 42 minuter, har väl ingen el för slingorna och hur bär jag alla dessa lyktor samtidigt som jag bär tält och packning…? Strunta i det, njut av bilden!)

Bildkälla

 

b) Oklanderlig picknick. Finns väl inget bättre än den där perfekta picknicken? Det ska vara gott och lättätligt. Samt snyggt.

Bildkälla

 

c) Massa vänner. Ja, glamping är nog inget man gör i sin ensamhet. Det liksom bjuder in till att man har några att dela allt det snygga med.

Bildkälla Kolla in denna länk btw, galet vackra bilder!!!

 

Har en dröm om att ha en trädgårdsfest som den ovan (måste ha en större trädgård dock) och då vi i Sverige inte riktigt kan lita på vädergudarna trots böner och offergåvor så skulle ett sådant här glamouröst tält göra även en klassisk “svensk sommar”-kväll gudomlig. Jag drömmer vidare…

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.