Följ mig:
Trädgård | Uteplats Trender | Inspiration

Sommarens hetaste trend: Glamping! Glamourös camping

30 juni, 2016

Har ni hört talas om Glamping? Det är helt klart något för oss som inte är vana campare och önskar lite mer tillrättalagd övernattning. Det är nämligen camping goes glamour.

clamping

Bildkälla

Det är tält med plats för kamin i mitten som snarare för tankarna till safaris med gin tonic i Karen Blixens anda än burkmat, blöta sockor och myggsprej.

kamin

Bildkälla

Ja, nu är ju då detta inte tält som du hivar upp på ryggen och knatar runt med utan kräver att du har fordon men ändå.

Jag ser ju att man dessutom kan ha glampingtält som extra rum till lilla sommarstället. Eller som det här hotellet i Australien; takterassen har blivit till en läcker lyxcamping.

http---prod.static9.net.au-_-media-2016-03-24-17-58-melbourne_stayjeromes_travel

Bildkälla

Om man söker på glamping så är det mycket fest och  bröllopsinspiration som dyker upp i flödet.

Glamping_tent

Bildkälla

Förstår det då det liksom finns något romantiskt över alltihop. Det där vackra bröllopet ute i naturen, istället för en härlig lada, om man nu inte har tillgång till en sådan.

Och så är det just en glamourös camping, bort med ryggsäckar och liggunderlag och mer ett monterbart uterum. Lite läckrare än de där rangliga partytälten du köper på byggvaruhusen och så mycket mer än vandringstälten.

Till ett sånt här tält skulle jag vilja ha:

a) En magisk sittplats. Massa lyktor på marken  runt om. Massa hängande lyktor i hängande träd. Ljusslingor i samma hängande träd. (MEN; Får kramp av att sitta på marken mer än 42 minuter, har väl ingen el för slingorna och hur bär jag alla dessa lyktor samtidigt som jag bär tält och packning…? Strunta i det, njut av bilden!)

picknick_02

Bildkälla

 

b) Oklanderlig picknick. Finns väl inget bättre än den där perfekta picknicken? Det ska vara gott och lättätligt. Samt snyggt.

picknick

Bildkälla

 

c) Massa vänner. Ja, glamping är nog inget man gör i sin ensamhet. Det liksom bjuder in till att man har några att dela allt det snygga med.

picknick_vänner

Bildkälla Kolla in denna länk btw, galet vackra bilder!!!

 

Har en dröm om att ha en trädgårdsfest som den ovan (måste ha en större trädgård dock) och då vi i Sverige inte riktigt kan lita på vädergudarna trots böner och offergåvor så skulle ett sådant här glamouröst tält göra även en klassisk “svensk sommar”-kväll gudomlig. Jag drömmer vidare…

avsändare

ps: Du är varmt välkommen att följa mig på facebook.com/hemmamedhelena där jag lägger upp alla nya inlägg och gamla godingar från arkivet som förtjänar en till stund i ljuset.

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Anna 30 juni, 2016 at 20:59

    Wow, härliga bilder, tur att vi har oplanerade veckor i augusti – glamping here we come?

  • Lämna en kommentar

    Close