Följ mig:
Jul Julpyssel

Ett luciatåg till frukost. Äggkoppar av toarullar

6 december, 2016

Vad sägs om ett litet luciatåg till frukost? Och då menar jag inte det där sjungande luciatåget utan det som kommer med goda frukostägg...

Julpyssel Luciatåg

Äggkopparna, kropparna, är halverade toarullar. Bara att dela en rulle (helst med skalpell) måla med hobbyfärg, klä in med papper eller washitejp. Det har jag gjort till påsk så varför inte till jul också. Ägg är ju frukost alla dagar...

Så här gjorde jag:

Tomteluva och strut gjorde jag av halva pappcirklar, som halvmånar. Klippte vitt papper i tunn remsa av  för pälskant och cirkel för luvtofs. Stansade stjärnor till stjärngossestruten.

Pepparkakshatt (på sne) i brunt papper är brätte av en stor cirkel med hål i, lång snurrad rektangel till hattens "kropp" och cirkel till lock. Limmade ihop med limpistol.

Luciakrona och tärnkrans är smala remsor med små pappersljus och stjärnor på. (Använde figurstans till stjärnorna på krans och strut)

Testade på ett ägg att göra ansikte men då blev de så fyllda med humör. Kunde inte bestämma så de fick vara neutrala och hemliga ägg. Och just få bara vara ägg.

Ska äggkopparna sparas rekommenderas hårdkokta ägg...

Gratis!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Sofie Mortensen 6 december, 2016 at 20:31

    Haha! Åh, vilken rolig idé!! 😀

  • Svara Mia 7 december, 2016 at 18:04

    Vilken bra ide ska ta med mig den till jobbet och prova sätta flirtkula till huvud.

  • Lämna en kommentar

    Close