Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 december, 2016

Ett luciatåg till frukost. Äggkoppar av toarullar

Vad sägs om ett litet luciatåg till frukost? Och då menar jag inte det där sjungande luciatåget utan det som kommer med goda frukostägg…

Julpyssel Luciatåg

Äggkopparna, kropparna, är halverade toarullar. Bara att dela en rulle (helst med skalpell) måla med hobbyfärg, klä in med papper eller washitejp. Det har jag gjort till påsk så varför inte till jul också. Ägg är ju frukost alla dagar…

Så här gjorde jag:

Tomteluva och strut gjorde jag av halva pappcirklar, som halvmånar. Klippte vitt papper i tunn remsa av  för pälskant och cirkel för luvtofs. Stansade stjärnor till stjärngossestruten.

Pepparkakshatt (på sne) i brunt papper är brätte av en stor cirkel med hål i, lång snurrad rektangel till hattens “kropp” och cirkel till lock. Limmade ihop med limpistol.

Luciakrona och tärnkrans är smala remsor med små pappersljus och stjärnor på. (Använde figurstans till stjärnorna på krans och strut)

Testade på ett ägg att göra ansikte men då blev de så fyllda med humör. Kunde inte bestämma så de fick vara neutrala och hemliga ägg. Och just få bara vara ägg.

Ska äggkopparna sparas rekommenderas hårdkokta ägg…

Comments (2)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.