Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

23 december, 2017

Vinn rustik duk från Södahl

Då tar vi öppnar kalenderlucka nr 23, da’n före doppareda’n och här har vi det dukade bordet.

Är du som jag som gillar att duka upp med vackra bordsdukningar till middagar så är detta den perfekta vinsten för dig. En vacker och stilren duk som kan passa till många olika typer av middagar under året.

Duken Tradition har formgivits utifrån önskemålet att skapa en enkel design som för tankarna till traditionellt handarbete, vävning och stickning. Den garnfärgade duken framstår något skrynklig och avslutas med rå kanter, och resultatet är en unik duk som tydligt understryker ett autentiskt och rustikt uttryck.

Tradition är 140 x 270 cm och 100% bomull

Vinn rustik duk från Södahl

Nu har du chansen att vinna en duk från Södahl värde av 499 kr. För att vara med och tävla behöver du svara på frågorna i kommentarsfältet nedan senast i dag lördag 23/12 kl 23.59.

1. Denna duk finns i en storlek till, vilken?
2. Hur skulle din vinterdukning se ut?

Vinstens värdet är 499 kr. Vinnaren utses av jury och kan ej överklagas. Vinnaren meddelas på mejl från Södahl. 

 LYCKA TILL!

Comments (19)

 • Hej!
  1. 140×320 cm såklart!
  2. Min vinterdukning i granris och rött skulle gått, det vill säga om jag vacker duk från Södahl skulle fått.
  Att duka med tradition och frid jag alltid gör, hemma hos oss det så sig bör.
  Att få lägga en vacker duk i bomull undertill, det är något jag mest av allt vill.
  Södahl hade gjort basen till detta som den perfekta, så jag sedan dukningen kunde gjort utan att jäkta.
  God Jul!

 • 1. Duken finns även i140x320 cm
  2. Eftersom jag älskar färg, så skippar jag ett stilrent grått och vitt och kör julen i färgerna rött och grönt. Röd duk med blänkande bestick och gröna tallrikar och med massa tomtar.

 • 1: 140×320 cm 🙂
  2: Jag skulle som bas duka med mitt vita porslin Swedish Grace, och mjuka upp med gamla loppisfyndade ljusstakar i mässing, tallkvistar och fina linneservetter med mina underbara servetthållare i cognacsfärgat skinn 🙂

 • Heléne Gårdebrink

  1. Den finns i två storlekar till 140*220 och 140*320.
  2. En gnistrande; glimmande, blommande dukning med julrosor och en mängd loppissamlade ljusstakar och lyktor i klarglas.

 • 1. Duken finns även i stå 140×220 och 140×320
  2. Jag älskar rustik dukning, och börjar duka med mina kuvert-tallrikar i mörkt trä. Ovanpå en tallrik med svart-vitt fiskbensmönster och brun undersida (okänd tillverkare). Som komplement använder jag Signe P-M´s Pokal i svart, samt uppläggningsfat o.dyl. i svart. Uppläggningsbesticken är av ben och passar väl till det rustika. Besticken har trähandtag och de mörkgråa linneservetterna hålls ihop med en rund servett-ring av mörkt trä. Glasen varierar beroende på dryck, men Iittalas Lempi-glas är en favorit som aldrig känns fel. Bordet dekoreras med en vas med vita ranunkler, tallkvistar och eukalyptusblad samt stumpastaken i grå aluminium, som under vintern verkligen gör skäl för sitt namn.

 • 1. 140×320 cm
  2. Mitt gamla collektionporslin från Höganäs i multicolour duger till både vardag och fest. Mina ärvda mässingljusstakar i massor med tända ljus ger en härlig stämning. Sen frossar jag i servettvikningar. Udda servetter, olika till alla gäster blir mysigt. Jag går galore!! Det du Helena – du är inte ensam ….

 • 1. 140 X 320
  2. Älskar grått, så dukningen blir i färgerna grått, svart och vitt.
  En grå duk, vitt porslin, tovade underlägg i mörkgrå ull, många små glaslyktor i klarglas, eukalyptus kvistar och små nålfiltade snöflingor i vit ull.

 • Duken finns med samma bredd men 320 lång.
  I år dukat vi julbordet med massor av ljus i olika höjd med olika stakar. Kanske mossa, gran och julens hyacinter. Mina änglar som sitter i splitt med ett hjärta i famnen finns också alltid med.

 • 1. Söhdahl Tradition finns också i 140×220 och 140×320
  2. Det blir en naturlig dukning med Södahls vackra duk som bas,
  servisfavoriten swedish grace, silverbestick och ärvda glas.
  Ett bastband med kanelstång runt varje servett,
  i mitten av bordet tänds ljus vid var assiett.
  Granatäpplen och pinjekottar på en bädd av ris,
  och utanför helst en inramning utav snö och is.

 • 1. 140×320 & 140×220
  2. Vinterdukningen går i vitt, grått och silver. Den grå Södahl Tradition duken, vita tallrikar, glas och silverljusstakar och grön murgröna som slingrar sig över bordet.

 • Nathalié teodorson

  140*230cm

  Hade dukat med grankvistar, kottar som är duttade med vitt glitter, silvriga julgranskulor och lite vita fuskfjädrar.

  Mvh nathalié

 • Den finns även 140x 230 cm.
  Min vinterdukning gör jag med material från naturen. Pinnar och grenar med mossa och lava. Lite grönt av lummer och lingonris. Kottar i olika form och storlek som får lite vit färg (för att se ut som snö/frost)

 • Svar 1: 140 x 230 cm

  Svar 2: Vi ska ha en nyårsmiddag här hemma och då skulle duken få göra storlagen premiär. Jag skulle duka med mitt porslin från Rörstrand, Swedish Grace, i färgen sten (svart). Bestick i mässing. Antika vinglas med lite kortare fot. Ljusgrå linneservetter med en liten grön kvist som jag knyter med naturfärgad tråd. Samma gröna växter i en slinga mitt på bordet. Ljusstakar från Ittala, modellen Nappula, i olika höjder i svart och mässing. Tror det kan bli fint 🙂

  God jul & gott nytt år!

 • Två storlekar till 140x320cm och 140x220cm.
  Har dukat med vad naturen bjuder på granris, äpplen massor med ljus. Någon ren och gran blir det också.

 • 140 x 320 cm
  Min vinterdukning blir väldigt enkel eftersom jag inte har några gäster, oftast blir den på en brucka framför tv.n

 • Den finns även i 140x 230 cm.

  Jag älskar att duka året om med saker från naturen, ärvda ting och loppisfynd, men vintern är den årstid då kottar, grenar och kvistar gör sig extra bra tillsammans. Jag har fått så vackra linnehanddukar med röda ränder från en gammelmoster och med en grankvist med det så vackert till en juldukning
  En dukning blir extra fin och personlig i mitt tycke när man kan återanvända och tillverka och inte köpa något nytt alls.!

 • 1. Duken finns i 2(!) storlekar till enligt hemsidan, 140 x 220cm och 140 x 320cm.
  2. I jul dukar jag helst med ärvda och loppisfyndade Skultunaljusstakar på bordet. Jag dekorerar bordet med stora grönkålsblad, röda Ingrid Marie-äpplen och björknäver. Servisen jag använder är Rörstrands Swedish Grace i färgen snö (vita). Silverbesticken med mönstret Vasakärven fyndade jag på en loppis för många år sedan. De är så fina och används varje dag här hemma. Dagens vinst hade passat perfekt till juldukningen såväl som andra dukningar här hemma. God Jul,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.