Följ mig:
Personligt

När livet ändras på en sekund

2 februari, 2018

Det blev en tystnad här på bloggen. Det var inte meningen men livet kom emellan.

Allting kan ändras på 1 sekund. Du kan gå på gatan och vips trilla på en gömd isfläck, flyga högt upp i luften och landa med all tyngd på en hand. På 1 sekund så har allt i din vardag förändrats.

Det blev en heldag på akuten med väntan i massa olika väntrum, på röntgen och undersökningar med väldigt svullen och öm hand och arm. Det blev ett stort gips och handen blev i obrukbar.

Otrolig smärta och oro för hur ska det nu gå, höger hand är ju mitt främsta verktyg.

Men allt det där var ändå ingenting jämfört med det som sen skulle hända. Tänk att 1 sekund kan vara tillräckligt lång tid för att livet ska ta en radikal vändning. Det kan säga klick och du kan bli blixtkär, du kan läsa en jobbannons och plötsligt se en ny framtid  och du kan också få ett samtal som på 1 sekund ändrar allt.

Fick det där samtalet man inte vill få. Tillbaka till samma akut som jag satt på bara två dagar innan med min hand men nu i ett helt annat ärende. En bruten handled kändes som ingenting i jämförelse. Faktiskt försvann smärtan i handen. Hört att man kan bara ha en smärta i taget och när nu hjärtat brast så tog den över.

Är det den mörka årstiden, det bistra vädret eller att det känns tungt med ett helt år framför sig som gör att det är så mycket oroligheter och svårigheter? Så många som råkat ut för tuffa besked och sorger under senaste tiden i min närhet. Det har varit många svåra meddelanden jag mött. Önskar nu se sol, ljus och värme. I både vår natur men kanske främst i våra hjärtan.

En falnande rest från en tre veckor gammal fredagsbukett. Blomman ser ut som jag känner mig. Att måla naglarna är svårt med en hand men vem bryr sig om sånt egentligen?

När jag satt och skrev detta och tänkte precis trycka på ”publicera” ringde det på dörren. Ett bud med material till ett av de absolut roligaste uppdragen jag någonsin fått levererades. Jag och budkillen började prata om vädret, halkan och min arm (han var så snäll och bar allt då jag inte kunde). Han sjönk ihop lite, sa att han ska sluta som bud. Han klara det inte längre. Han var en hårsmån från att bli påkörd på Drottninggatan vid terrordådet i april förra året. Fronten på hans budbil snuddades av den framrusande lastbilen. Jag blev så berörd av honom och hans historia. 1 sekund. Allt kan hända på en sekund.

Ta hand om er. Berätta för dem ni har nära att de just står er nära och är er kära!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Lisa 2 februari, 2018 at 10:19

  Kram på dig fina Helena! <3

 • Svara Helena 2 februari, 2018 at 10:42

  Från en Helena till en annan Helena ? som även haft sin hand/arm i gips. Precis som du skriver, det kan gå så snabbt så är livet i gungning lr spillror. Kram till dig! ⚘?

 • Svara Leonor 2 februari, 2018 at 10:54

  Vad fint du skriver Helena. Det rullar tårar nerför mina kinder. Så sant det du skriver, på bara 1 sekund kan allt ändras. Stor kram till dig

 • Svara Tess 2 februari, 2018 at 11:04

  Stor kram till dig!!!

 • Svara Katarina Hörnberg 2 februari, 2018 at 11:19

  Åh fint du skrivit, kram till dig! ❤️

 • Svara TravelAnna 2 februari, 2018 at 12:26

  Så fint skrivet! Ja, visst är det så. Allt kan ändras på en enda sekund. Allt vi har är egentligen bara här och nu.
  Förlorade själv en älskad familjemedlem i höstas.

  Hoppas din hand läker bra, likaså att du får kraft och stöd från nära och kära i det andra svåra.

  Varma kryahälsningar och tankar från en ny läsare

 • Svara Pysseleva 2 februari, 2018 at 12:29

  Så målande du beskriver livet. Man känner sorgen och glädjen i ditt inlägg. En sekund är en sekund bort och inte nåbar. Det oförutsägbara som kan skaka om i ens liv. Ibland är man lyckligt ovetande. Hoppas det vänder för dig,till ljusare tider i takt med vårljuset.

 • Svara En annan Jessica 2 februari, 2018 at 12:50

  Ja herregud. Precis så. Krya på dig, om nu en bruten hand kan kännas bättre efter ett tag… Kram!

 • Svara Louise 2 februari, 2018 at 17:09

  Kram ❤

 • Svara Cattis 2 februari, 2018 at 18:36

  Så fint skrivet, va rädd om dig. Kram

 • Svara mia 2 februari, 2018 at 19:28

  All värme till dig och familjen.
  Mia

 • Svara Helena 2 februari, 2018 at 21:18

  Var själv med om en ögonöppnare i höstas och förstår precis dina känslor. En stor varm kram till dig ❤️

 • Svara Emilia 3 februari, 2018 at 17:20

  Krya och vad fint du skriver om perspektiven som ändras genom livet.

 • Lämna en kommentar

  Close