Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 juli, 2018

Tror du på allt i sociala medier? – som frukosten tex

Jag la upp en bild på mitt Instagram på min ytterst snygga frukost. Ja, den landade inte på bordet av sig själv utan jag la fram allt lite snyggare än om jag inte hade haft en mobiltelefon redo att plåta det hela med.

Frukosten är sann, den är verklig men den är så klart piffad så att den ser lite mer lockande ut. Fast här utan snygga instagramfilter…  Ja, känsliga följare varnas helt enkelt. Det blir ju så här när en instagrammare/bloggare/influencers är i farten. Nån som känner igen sig?

Sedan att mina tre små troll som stod bakom mig var allt annat än instagramvänliga och hade olika (högljudda) tankar om vem som skulle få den skärm med mest batteri vill ni inte se. Inte mig i pyjamas och rufsigt hår heller.

Martin har skrivit så bra om detta och jag kan skratta åt mig själv som håller på och piffar, fixar och flyttar på saker för att min frukost (galen i frukost) ska se härlig ut. MEN, jag älskar ju själv att se andras bilder som är inspirerande och inbjudande. Jag fullkomligt suger åt mig av alla fantastiska, duktiga kreatörer som bjuder (gratis) på så otroligt mycket inspiration i sina flöden. Kanske att jag som AD och gjort tusentals plåtningar och piffat mig blå med stylingar ser igenom och inte stör mig?

Och samtidigt läste jag en artikel (hmmm… faktakoll!) som sa att de som fotograferar sin mat innan de äter den njuter mer av maten. För måltider som innehåller en ritual upplevs som godare. Ja, för ni vet ju att det är lite godare att äta med matpinnar, att äta på en filt eller ha en plockmiddag. Eller hur!?

Ser skillnad på mina vardagsbilder och mina ordnade inlägg som jag hoppas ska kunna inspirera. Inte så konstigt egentligen – den mer privata och den professionella.

Så min fråga är nog – Hur ser du på sociala medier idag? Tycker det ändrats lite och efterfrågan på äkta ökat. Samtidigt som kravet på hög kvalitet i allt förväntas. Svår balans det där…

SparaSpara

Comments (2)

  • Oj vilken svår fråga. Det varierar lite med olika medier. Instastories är lite mer icke perfektion, medan Instagram, Pinterest och bloggar är mer tillrättalagd. Och jag tycker mig se att folk vill ha äkta vara men snyggt redigerat.

  • Jag håller såååå med dig!
    Jag älskar frukost och delar gärna med mig av den på IG i en något mer ordnad form än utan sociala medier. Älskar också att inspireras av andras fina konton och har full förståelse för att verkligheten runt omkring det som syns på bilden är något helt annat! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.