Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

28 juli, 2019

Ett snabbstopp på Kosta Boda

Vår sommarturné fortsätter och nu har vi kommit till Småland och vårt mål är Vimmerby. Men det går ju bara inte att passera glasriket utan att göra ett snabbt stopp.

Som barn följde jag med mamma på en resa till Småland då mina morföräldrar var från Växjö och om jag inte missminner mig så var vi i Orrefors men nu blev det Kosta.

Precis som med Camp Adventure dagen innan så var detta ett spontant besök så allt var nytt och bara på chans. Men vad spännande det blev. Och inspirerande.

“Kom så tittar vi på glasblåsningen som pågår nu!” säger jag till barnen. Tror du de jublade och hurrade. Nja, inte direkt va.

Men väl på plats var de som helt förstelnade av häpnad.

Att få följa dessa tjejer skapa detta magiskt vackra konstverk av en liten klump är riktigt imponerande.

Verkligen en konstart.

Och att detta konstskapande har gjorts här sedan 1742 är mäktigt.

Och sedan ville såklart barnen blåsa själva vilket var möjligt. Glaskula, glasburk eller liten glasvas. Men det hade vi tyvärr inte tid med då den ska stå i tre timmar när den är klar. vi skulle ju bara snabbstoppa. Stoooor besvikelse bland kidsen. Från ointresse till tokinspirerad. Det går fort ibland…

Och såklart sprang vi genom outleten.

Vi har Orreforsglas hemma som inte görs längre så för att komplettera måste vi just vända oss till outlets-butiker som kan ha dem kvar. Vi fick med oss 4 glas. Lyckan!

Nu var det till att hoppa in i bilden igen och ta oss sista biten till Vimmerby.

Comments (2)

  • Verkligen trevligt där! Vi var på deras julmarknad förra året, de hade gjort så mysigt på det inhängnade området med fejksnö överallt, ett riktigt vinterland med massa bodar att köpa ätbart eller hantverk 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.