Följ mig:
Dryck

Strawberry Daiquiri – virgin eller ja, nonvirgin

23 juli, 2013

Gårkvällen var riktigt solig men blåsig. Inte tillräckligt blåsig för att förta den härliga sommarkänslan som verkligen nu infunnit sig. Det är en sådan skön känsla när sommardagarna följer varann. Det blir inte så stressat och ”skynda ut, det är fint väder. Bäst att passa på!” Heja vädret!

Ville ha en skönt somrig avrunding av dagen och vi hade jordgubbar hemma (vilket man alltid borde ha) så jag gjorde några strawberry daiquiri fast alkoholfria då rå. Oj oj oj, vad gott det blev. Alltså, dessa svenska somriga jordgubbar är ju som gjorda för denna dryck.

Strawberry Daiquiri

Ingredienser:
250 g jordgubbar
1,5 lime, pressad juice
2,5 tsk flosrsocker
4 dl is
16 cl rom (om du inte vill ha virgin som jag)

Gör så här: I med is, jordgubbar, limejuice och florsocker och eventuellt rom i en mixer/blender. Ta i omgångar om det är snålt om utrymme. Kör på tills du fått en fin jämn konsistens. Häll upp i stora vida glas. Dekorera med jordgubbar om du vill festa till det lite. Skål och sommar!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar

Close