Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

20 juli, 2021

På begäran: vår packade veckomatlista

Som jag skrivit så var vi en vecka på Nordkoster och där finns ingen matbutik så det gällde att packa exakt ALLT innan. Frukost, lunch, middag, mellanmål, fredagschips, lördagsgodis, alla kryddor, olja – ja rubbet. Det krävde så klart att vi innan gjorde en plan. Den perfekta matplanen in i minsta detalj.

Så vi gjorde helt sonika en veckolista och såg tillatt det var sju middagar. Luncherna blev picknickar och frukosten rejäl så det skulle räcka alla dagar. Jag ska försöka bena ut så det blir pedagogiskt här.

Sju middagar:
Färsbiffar med kokt färskpotatis och sallad, syns HÄR.
Hamburgare med bröd (fruset i transporten) och klyftpotatis med tillbehör samt grillad marshmallow.
Skaldjursmiddag köpt i hamnen. Ailoi och bröd. Se HÄR.
Pasta pesto och det som skulle finnas i kylen
Samt tre middagar på byn

Vi packade en rejäl frusen bit nötfärs. Flera kilo tung. Den skulle bli till två middagar och resterna skulle vara innehåll i lunchpicknicken. Såser färdiga i tub så som kebabsås, hamburgerdressing och ajvar är både goda och smidiga till alla rätter.

Sju luncher:
Luncherna var picknick vilket då var resterna från gårkvällens middag på tortillabröd och bakade pizzabullar. Samt att vi hade köpt med en rejäl bit kassler så om det inte fanns kvar något protein från middagen, som när vi åt ute, hade vi skurit stavar av det och haft med. Rullar med Bragokex som fika på stranden.

Sju frukostar:
Vi är en smörgåsfamilj och vill så klart ha sköna semesterfrukostar men uten färskt bröd så blir det till att baka själv. Så vi packade mjöl, chiafrön, solrosfrön och annat hemifrån samt köpte jäst för att kalljäsa frallor och baka varje morgon. Se recept HÄR.
Sedan hade vi köpt och burit med bigpack skinka, salami och två ostar. Ägg och kaviar. Kaffe och mjölk med lång hållbarhet.

Överlag så hade vi köpt MASSA grönsaker för det ska finnas med i alla måltider så det var kassar helt fyllda med tomater, gurka, isbergssallad, morötter och lök. Ingen idé att snåla på grönsaker för allt känns fräscht med kripsigt grönt.

Snacks, drinks och mys:
Vi älskar snacks med påsar med chips är ju värdelösa att transportera så 4 rör Pringles och massa nötter fick det bli. Samt stavar av morötter och gurka. Till fördrink och filmkvällar. Bag-in-box så klart samt gin och tonic. Flädersaft hemifrån. Och sedan en massa vattenflaskor att fylla på på plats.

Övrigt viktigt:
Ska man laga mat för ehn hel vecka så är ju kryddor verkligen A och O. Hellre för mycket än för lite och utifrån vår lista visste vi exakt vad som behövdes. Olivolja för smaken, rapsolja och Bregott för matlagning och brödbak. Sedan vet man inte hur det står till med diskmedel, diskborste osv så det är lika bra att ta med. Något jag blivit varse efter ha hyrt både sommar- och vinterstugor så är kökshanddukar något det är skralt med. Speciellt när man som vi ska baka. Sedan så är ju tändstickor, grillkol och något bra att få fyr på kolen med viktigt.

Innan avfärd hade vi listan klar på det vi behövde köpa i Strömstad innan färjan över. Mycket av basvarorna hade vi med oss från hemmet men som sagt, det mesta behövdes köpas på plats. Listan var ganska kort och tydlig så jag och barnen sprang in och handlade medan maken hade telefonmöte i bilen. Jag har väl aldrig varit så snabb i butiken någonsin. Vi visste att det vi skulle köpa var nog att bära så inga spontana infall kunde göras. BARA, det på listan – inga “men bara den här goda snälla mamma!?” kunde göras.

Tror jag fick med allt. Om du har några övriga smarta tips får du gärna dela med dig här i kommentarerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.