Följ mig:
Bakning & Godis Barnens favoriterrätter Smårätter & plockmat

Saftiga pizzabullar – perfekt picknickmat

26 juli, 2020

Saftiga pizzabullar måste ju bara vara den perfekta picknickmaten. Älskat av alla, så enkelt att packa och ta med samt smidigt att ha frysen tills det vankas picknick.

På vår västkustresa nu bakade jag riktigt saftiga pizzabullar och passar härmed på att slänga upp receptet. Då har jag det sparat och om någon annan kan bli inspirerad blir jag jätteglad.

saftiga pizzabullar

Saftiga pizzabullar – perfekt picknickmat

Ingredienser, 18 st
25 g jäst
2,5 dl kallt vatten
2,5 dl kall mjölk
2 dl rapsolja
1 msk honung
6 g salt
1 kg vetemjöl

Fyllning
1 burk krossade tomater
240 g skinka
500 g riven ost
oregano
(kan fyllas med vad som helst egentligen; svamp, spenat, oliver, färska tomater mm)

Gör så här: Smula ner jästen i en bunke, gärna tillhörande en hushållsmaskin. I med alla ingredienser och arbeta degen i minst 10 minuter. För hand eller på låg nivå i hushållsmaskinen. Degen ska vara fuktig. Täck bunken med plastfolie och en kökshandduk och låt jäsa i två timmar.

Ta ut degen på ett lätt mjölat bord, dela i två delar och kavla ut en del till en stor rektangel, ca 8 mm tjock. Bred ut hälften av de krossade tomaterna och hälften av fyllningen för att avsluta med oregano över. (detta är en väldigt barnanpassad variant, fyllningen kan varieras i oändlighet)

Nu kan rektanglen rullas ihop till en avlång rulle och skäras till i 9 bitar/bullar. Lägg bullarna på bakplåtspapper och gör likadant med den andra degdelen. Ställ in plåtarna i den kalla ugnen tillsammans med en skål med hett vatten. Låt jäsa ytterligare en timma.

Värm ungnen till 225° och grädda i ca 10 minuter. De ska få fin gyllene färg.

saftiga pizzabullar

saftiga pizzabullar

saftiga pizzabullar

Gillar du pizza och vill ha en “vanlig” pizza så har jag ett proffsrecept på pizzadeg HÄR.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Lämna en kommentar