Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

29 november, 2023

Var får jag all inspiration ifrån? Jo här…

Reklam för Creativeworld, Messe Frankfurt 

“Du är så kreativ, var får du all inspiration från?” är en fråga jag får väldigt ofta och det blir alltid samma svar och samtidigt lika stor frustration hos frågeställaren när denne hör svaret. “Allt jag ser!” svarar ja.

Men det som ska tilläggas är att jag som oftast är i rörelse när jag ser detta “allt”. För det är vid resor, restaurangbesök, möten med nya människor, upplevelser med smaker och dofter, att få känna och klämma på saker och material som kreativiteten sätter in. Det är inte hemma vid datorn och scrollande på Pinterest som inspirationen infinner sig. Det är när jag upplever med alla sinnen som min kreativitet går igång.

Jag har flertalet gånger besökt mässan i Frankfurt där det är precis allt av det jag ovan nämner. I enorma mässhallar är montrar efter montrar sprängfyllda med inspiration att ta med mig.

På mässan Creativeworld International Trade Fair, Arts and Creativity samlas exakt alla som producerar och säljer de produkter som du och jag senare finner i våra hobbybutiker här hemma. För de/er som arbetar som inköpare är detta guldgruvan, eller källan snarare, om man letar produkter till sin butik eller verksamhet.

Det är här jag insuper exakt allt och inspireras i varje cell av min kropp. Nya tekniker, färgkombinationer, material och trender. Här är allt och sedan så maler jag allt för att skapa i min värld. Som när en italiensk papperstillverkare visar sina material via olika kreationer de skapat så får jag lägga det hela i min degbunke och baka något som passar i den svenska vardagen så att säga. Det är som en massa fantastiska råvaror och du får välja om du vill göra italiensk pesto eller svensk kroppkaka om man leker med metaforerna.

Det bästa med mässan? Att man får testa exakt allt. Varje monter, mer eller mindre, erbjuder att man får testa tekniken, materialet, nyheten…

Om de inte har att man själv får testa så finns det någon som visar så man går där ifrån med kunskap och inspiration som sagt.

Jobbar du kreativt, är inköpare, behöver inspiration eller bedriver verksamhet med skapande så är det till denna mässa du ska. Du kommer inte gå därifrån utan en drös nya idéer på fickan. Läs mer om Creativeworld HÄR och boka din biljett.

Det som också är mycket uppskattat är de stora workshops där 20-30 stycken får testa att skapa utifrån ett schema så det kan vara akvarell kl 12.00 och lufttorkad lera kl 13.00 osv.

Och något man definitivt inte får missa så är det trendutställningen där de nya trender och tendenser som syns samlats så vi som besökare kan få en snabbspolad version av alla de enorma mässhallarna.

Samtidigt som Creativeworld går av stapeln i Frankfurt så fylls även mässan av Christmasworld och Ambiente. Så är du intresserad av allt inom julen och inredning också, så – ja då vet du vart du ska.

Jag ska dit nu i januari och jag längtar så otroligt mycket. Dagar av bara intag och insupa allt. Kan vara bästa sättet att starta året med faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.