Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

2 december, 2023

Snittar till jul & glögg – små ostgranar du gör på nolltid

Något gott till glögg? Ja det kan jag absolut inspirera till. Goda enkla snittar till glöggen och hela julen som också ger ett litet leende – det är väl vad de här som ostgranarna ger?

Och snabbt går de också att få fram. Krävs ingen ugn eller ens spis. Bara att montera ihop och om det är något man önskar i december och jultider så är det helt klart snabba enkla tips som också blir gott och varför inte lite roligt också.

De här ostgranarna var något jag kom på när jag vaknade någon gång i vargtimman och kunde inte somna om. “Jaha, när jag ändå ligger här och är vaken kan jag väl försöka komma på något att servera till glöggen vi ska ha!?” sa jag till mig själv i huvudet. Och jag kan inte riktigt återge hur tankegången gick men jag kunde för mitt liv inte somna om när jag väl kommit på det hela. Jag vr ju tvungen att rusa till butiken och inhandla allt. Och sedan kan jag säga att det blev succé. Jag hoppas du också gillar det och att det både ger en rolig pysselstund och goda snittar.

Ostgranar som snittar till jul & glögg

Ingredienser:
Mjuk ost i trekantsform, som Le vache qui rit
Gräslök
Salta pinnar
Salta kex, som TUC

Gör så här: Finhacka gräslöken och lägg på ett fat. Halvera de salta pinnarna.

Ta av folie från ostarna och lägg en på en halv salt pinne från botten på trekanten, upp till några cm in. Tryck ner pinnen något så du kan hålla i granen med pinnen.

Tryck ner osten med pinnen i gräslökshacket så det fäster ett litet grönt täcke på den sidan pinnen inte är.

Vrid på osten och lägg ner hela “granen” på ett salt kex. Lägg på ett serveringsfat och servera omgående.

Jag har fler snittar som kan passa till glögg och de hittar du här:

3 snittar för glögg och jul
Kavring- och ädelostbakelse
5 festliga snittar till mingel
Vackra och krispiga ostfyllda endiver
Inlägg med recept och tips för glöggmingel

Comments (1)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.