Det finns vissa smaker som är så förknippade med julen så det är svårt att äta dem på andra stunder på året. För mig är knäck och polkagris två av dem. Så om man gör en riktig gräddig kola med polkagris – ja då får man väl det perfekta julgodiset? Skulle våga mig på att svara ja på den faktiskt.
Polkagriskola – två av julens goda i ett
Ingredienser
3 dl strösocker
0,5 dl sirap
0,5 dl glykos
100 g smör
2 del grädde
1 krm salt
1 dl polkagrisar
Gör så här: Lägg samtliga ingredienser utom polkagrisar i en tjockbottnad kastrull och koka upp till 125-127° under omrörning. Hacka polkagrisar.
Häll kolan i en form med bakplåtspapper eller i knäckformar. Fördela den hackade polkagrisen jämnt. Låt svalna och eventuellt skär sedan i rutor, klä in i papper – om du då inte använt knäckformar. Förvaras i kylskåp.
Ser du mer julgodis du vill ha recept på? Klicka då på dessa:
• Julkola, världen godaste chokladkola
• Min egna Rocky road, kanske den smarrigaste?
• Knäckstrutar – för det är roligare än vanlig knäck
• Trillingnöt för den vill man inte var utan
• Skumtomtefudge är ju två julgodisar i en
• Mjuk, mörk chokladfudge, ett måste varje jul
• Rischoklad, bara för att det är så gott