Att det är tips till kräftskiva som toppar nu på bloggen förvånar mig inte. Augustis mesta och bästa sätt att fira av sommaren kommer lika punktligt som jordgubbstårta till midsommar och lussebullen till december. Och som du vet har jag massa tips till kräftskiva här på bloggen och även ett helt eget kapitel i min bok Vardagsvackert & festfyrverkeri av den enkla anledningen att jag fullkomligt älskar kräftor. (adlink)
Eller så här; kräftor är otroligt gott men sedan är det så roligt att skapa en skiva. Det är dekorationer, dukningar, sånger, tillbehör som gör det hela till något mer än bara en middag.
Jag samlar här några av mina favoriter för kräftskivan. Jag hoppas det ska inspirera.
Duk av flera olika kökshanddukar.
Liten skål med vatten vid varje plats för att tvätta tassarna i.
Kräftor ska serveras på höjd! Gör ett eget våningsfat av glastallrikar, se hur HÄR.
Man blir inte helt mätt på kräftor så tillbehör kan behövas. Och då är väl en saftig focaccia med ”kräfta” på perfekt. Se mer HÄR.
Paj är klassiska tillbehör till kräftorna. Denna smakrika ostpaj är perfekt och gillas av alla.
Om det önskas mer kräftsmaker så är denna kräftpaj perfekt.
Kanske det bästa förrättssnackset? Dillchips, creme fraiche, rödlök och löjrom.
Dekorationer ska det vara. Girlanger runt om i trädgård och uteplats samt…
… på bordet. HÄR hittar du mall till kräftan.
Så klart ska det sjungas till kräftor och snaps. HÄR hittar du sångblad att ladda ner. (tack till dig som stöttar ❤️)
Jag tycker mycket om akvavit och snaps så jag önskar den helst inte så kall för det dödar smaken men det är väldigt vackert med frostiga flaskor… Så lägg i frysen i tid.
Det finns två tillfällen man har liten papphatt: på kräftskiva och nyår. Denna viker du lätt, se HÄR.
Den här kräver nåt moment till men är superenkel. Se HÄR.
Det här är ett svårt tips, jag vet, men om du har gammal julöl kvar är det perfekt till de salta kräftorna.
Augustis mörka sköna kvällar blir än mer vackra med lyktor. Se HÄR hur du enkelt kan göra dem.
För de som inte är så pigga på att äta kräftor kan man servera hela majskolvar och kokta kronärtskockor (se HÄR för tips) då det är lite av samma sätt att äta.
Och vill du ha ännu fler tips till kräftskiva så är min bok så klart mitt bästa tips. Klicka HÄR så kommer du till Adlibris och snart är den hemma hos dig. (adlink) Jag hoppas vi ses och får ett helt år av kreativitet och smaker tillsammans.
Hej!
Det går tyvärr inte att ladda ner mallen till kräftan. 404 Not found visas på skärmen.
Med vänlig hälsning
Agneta Olsson