Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

22 juni, 2021

Nubberöra vackert serverad till midsommar

Nubberöra – vad är det för skillnad på den och gubbröra? Ingen förutom valet av fisk, enkelt förklarat. HÄR har du min gubbröra.

Till midsommar dricks det ju nubbe så just nubberöra tycker jag kan vara riktigt passande. Enkel att sno ihop och god precis närsomhelst tycker jag. På lunchen, ett mellanmål, nattamat eller kanske till frukosten dagen efter.

Nubberöra till midsommar

Ingredienser
1-2 gul lök
0,5 röd lök
1 förp matjessill
2 hårdkokta ägg
1 knippe hackad gräslök
2 msk gräddfil
2 msk majonnäs
salt, svartpeppar

Gör så här: Finhacka den gula löken och stek mjuk och genomskinlig i smör. Finhacka även den röda löken men den behålls rå. Ägg och gräslök finhackas även de. Häll av spadet från matjessillen och skär i mindre bitar om den är hel. Lägg allt hack i en bunke och blanda ihop med gräddfil och majonnäs. Smaka av och addera salt och peppar om så önskas.

Vissa väljer att hacka i två kalla kokta potatisar också men jag tycker mer om att servera potatisen vid sidan. Eller ha bröd alternativt knäcke till. Men man gör som man vill så klart.

Jag valde här att servera ur gamla förpackningar från makrill i tomatsås. Väldigt liten sak som ger stor skillnad på bordet. Och för dig som använder engångsbestick i trä – skriv namn på så har du bordsplaceringen klar! Snabba grejer som hinns med i all hets inför midsommar ändå.

Vill du ha fler tips till midsommar? Då har du mitt stora inlägg med Allt Om Midsommar HÄR. Sånghäften att skriva ut, hur man binder en krans, sillinläggningar, lekar mm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.