Följ mig:
Inredning Utan kategori

Favoriter från möbelmässan

8 februari, 2013

Då jag och familjen kommer flytta till hus om nån månad (holy smoke, vad tiden år fort!) så kan jag ju inte låta bli att se vad som skulle passa i vårt blivande hem. Några saker föll jag pladask för:

Denna lampa är så vacker. Glödlampan ser ut som en sommarsol som inte vill gå ner över en jämtländsk sjö. Så subtilt och rofyllt. Lampan kommer från holländska Brunklaus

Jag är, som sagt tidigare, på jakt efter ett vitrinskåp. Detta från Asplund är snyggt och med få detaljer unikt. Att dörrparet inte är centrerat och läderfattningen på dörrarna kommer bli snyggare och snyggare med åren.

Jag har sedan många år haft en idé med att göra något med ett sånt här metallgaller, som här på denna Svenskt Tenn lampa hänger ner som en spets. Kan tänka mig att det blir ett jättefint ljus i ett mindre rum och med inte allt för stark lampa.

Har ni sett ett snyggare klinkergolv?? Jag döööör! Golvet kommer från Marrakech Design och det är Cleasson Koivisto Rune som designat

Den här lampan kräver så klart sitt rum men jisses vilken show stopper. En massa tromboner som bara sprutar ut ljus. När design och humor kommer samman som bäst, skulle jag säga!

I det så kallade Greenhouse-rummet fanns det designstudenter från olika skolor som ställde ut. Denna köksidé tyckte jag var lite rolig. En snickarverkstads tydliga formspråk omgjort till en köksmiljö.

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Nina Kraus 10 februari, 2013 at 13:16

  Snälla tala om var jag kann faa tag i klinkergolvet – otroligt vackert!!

  Nina i tyskland

 • Svara Helena Lyth 10 februari, 2013 at 20:09

  Hej Nina! Förlåt att jag inte la upp länk det är ju nästan brottsligt i bloggvärlden 😉

  Detta klinkergolv har Cleasson Koivisto Rune gjort för Marrakech Design och heter Dandelion
  http://www.contemporarytiles.se/dandelion.html

  Hoppas du hittar vad du behöver. Jag är så sugen och vi ska faktiskt renovera badrum…

 • Lämna en kommentar

  Close