Följ mig:
Pyssel för barn

Pyssla ihop ett lekhus av mjölkkartonger

9 februari, 2013

När jag var liten älskade jag mitt dockhus. Det var nått med det där att skapa världar i miniatyr som var så härligt. Jag gjorde kanelbullar i modellera och möblerade om flera gånger i veckan. Städade säkert det lilla huset oftare än mitt rum…

Tänkte att jag ville pyssla ihop ett eget hus med tanken att bilar ska kunna köra i tunnlar och där dinosaurer ska kunna gömma sig. En värld för barnen att göra vad de vill med. Jag knopade ihop denna och lät den torka på bordet i köket och på morgonen när sonen yrvaket trillade in ropade han högt: ”TITTA, TITTA! VAD ÄR DETTA??” Det var den finaste komplimangen jag kunde få.

Jag valde olika typer av tetraförpackningar för att staden skulle bli i olika höjd och mer lekfull. Jag skar ut helsidor på vissa och på andra gjorde jag bara öppningar. Varva tunnlar med hus, så att säga.

Sedan målade jag dem med hobbyfärg. De fick bli flera lager och de torkade mellan varven. Som hyllplan hade jag de bortskurna sidorna.  Mät upp bredden (golvet) i mitten av den bortskurna kartongbiten och skär lätt med skalpell (se bild nedan) så det bara blev en liten skåra. Det underlättar när du viker papper och kartong för då slipper du brutna kanter.  Sedan målade jag den yta som skulle vara uppåt och synas. Klamrade slutligen ihop hyllplanen och kartongerhusen på samma gång med häftapparat.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Pyssel för sjuklingar « Babbelibub 12 februari, 2013 at 12:24

    […] sjuk. Surfar runt en hel massa för att få tiden att gå. Idag hittade jag den här pysselbloggen. Att bygga ihop en hel liten lekvärld av diverse kartonger är en kul idé. Barnen lär älska det […]

  • Lämna en kommentar

    Close