Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

24 februari, 2013

Bye bye City! Dukat för våren och framtiden

Igår hade vi en brakmiddag för några av våra bästa vänner här i city. Vi har varit en klunga av vänner som absolut hållt fast vid att vara cityfolk när många andra flyttat ut från stan. Och nu är det då alltså jag, maken och kidsen som sviker och drar till förorten. Det var helt klart en bitterljuv middag.

Men det hindrade inte oss att njuta av en god middag för stora och små; 6 vuxna och 7 barn. Vi ville avsluta denna era med ett rejält BANG! Vi har nämligen sagt att efter denna middag börjar vi packa… Så i kväll är det bara att dra upp ärmarna och hugga in. Men gårkvällen började med en blogg-grogg… Whitelady, världens godaste cocktail!

I veckan hittade jag en ny washitep och blev så lycklig. Den ärtgröna färgen och de bubblande bubblorna satte i gång något hos mig – kan man göra något med dessa bubblor/cirklar? Jag gjorde servettringar med den fina tejpen på toarullar och sen gjorde jag ljuslyktor i bokväv med samma ljusgröna färg som jag hålade och på så sätt fick jag formen att hålla ihop. Utförlig beskrivning kommer, lovar!

Denna fantastiska duk är en vaxad linneduk från Himla och i färgen Sorbet. Passar perfekt till påskliljorna och mina ärtgröna detaljer. Mer vårlikt än så går det knappast att få!

Till efterrätt fick barnen glass i strut, dubbeldoppad i strössel; ena sidan i jordgubbsströssel och den andra i pralinströssel. När alla sju strutar var utdelade blev det alldeles tyst i lägenheten. Det bästa betyget man kan få från barn!

 

Comments (2)

 • Bästa flyttipsen:
  1: Love it, use it or loose it.
  2: Numrera kartongerna. Då vet ni när ni kommer på plats att “hmm… Kartong nr 1 kunde jag packa tidigt, så den är nog inte mest akut att packa upp. Låda 67 är nog viktigare”.
  3. Glöm inte nödlådan. Med allt sånt som inte får saknas. Typ tvål, toapapper, mobilladdare, the och snabbkaffe. Eller vad det nu innebär i er värld.
  Skönt att komma igång. Jag älskar flyttröjningen. Det är så himla skönt att vara brutal mot mig själv haha. Borde flytta snart 🙂

 • Åhhhh vilka superfina drinkar och vilken jättesöt topp 🙂

  Sååå nyfis på vilket håll ni ska flytta åt! Ska bli spännande att “följa med” på resan. Kan inte på något sätt säga något positivt om att flyttpacka… så önskar er bara lycka till 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.