Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

26 februari, 2013

Smart lösning för hallen

I vår hall är utrymme nått som lyser med sin frånvaro. Två små dagisbarn ska varje morgon, så här års, maskeras om till Michelingubbar, två vuxna på 180 respektive 199 cm ska kränga på sig efter lager-på-lager-principen, dörren till det angränsande badrummet kan plötsligt öppnas av ivrig tvååring och lunchlåde-påsar blandas ihop med soppåsar på en yta av 2 kvm. Då är smarta lösningar och minimering av kaos hett eftertraktat.

Då detta är en högtrafikerad yta behöver tillgänglighet vara högprioriterat så all förvaring fick bli vägghängd och då det är entrén så kommer smuts, snö, gegga, pinnar, stenar, regn ofrånkomligt in. En liten hallmatta har inte chans mot ovan nämnda faror så jag tänkte stort och ville ha en stor matta. Varför inte en bit heltäckningsmatta? Började kolla och insåg att så jobbar ju alla affärer under de blöta månaderna här i Sverige. Och om man dessutom har en långhårig variant så stannar smutsen där och vågar sig inte in i resten av hemmet.

Mätte upp och köpte lagom mängd matta och skar till med mattkniv så det blev helt vägg-till-vägg. Ingen tejp eller klister behövdes. Någon list i den kant som vetter mot rummet behövdes inte heller då den är så långhårig så att kanten inte syns.

Detta är ett av de bästa tips jag kan ge till de som bor smått och inte vill få in smuts utifrån.

Comments (2)

 • Men gud så smart & praktiskt, OCH snyggt och ombonat samtidigt.
  Var köpte du din mattbit?

  PS! Gjorde din chokladsås igår, och det borde jag inte ha gjort 😉
  Den är ju på tok för god och enkel att göra!

  Kramis Helena N

 • ‘@ Helena: Tack, vad kul att du gillar det. Denna matta köpte vi på Posh Living http://www.poshliving.se på Sveavägen.

  Ha ha ha, borde kanske ha haft en varningtext i inlägget. Fått så många meddelande från folk som testat såsen och de säger samma sak som du.

  Kram!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.