Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

6 mars, 2013

DIY servettringar och ljuslyktor

Jag visade för ett tag sedan denna vårdukning och lovade att återkomma med beskrivning av servettringarna och ljuslyktorna. Jag ville göra något vårigt och när jag hittade en spirande grön tejp ville jag göra något med den. De små vita bubblorna fick mig att tänka på hål och då kom jag på att håla papper till ljuslyktor. Detta pyssel är så enkelt och snabbt så det kan du nästan göra medans gästerna tar av sig ytterkläderna 😉

Servettringarna är tejpade pappersrullar. Gör ett varv och kapa tejpen. Försök lägga tejepen så nära tidigare varv som möjligt och ha avsluten på samma ställe, det blir “baksidan”. Bredden bestämmer du med hur många varv tejp du gör, här hade jag tre varv. Skär sen med skalpell så du får loss din servettring.

Ljuslyktorna gjorde jag av bokväv men det går så klart att använda vanligt papper. Först behöver du ett glas som värmeljuset kan vara i. Mät höjden och omkretsen så du får ut ytan. Obs, glöm inte skarvmån! Mät upp på pappret/väven och klipp ut. Tejpa ena långsidan med dubbelhäftande tejp och fäst ihop så du får en cylinder. Nu kan du själv välja hur du vill ha lyktan; som den är, hålad som min, klippa sicksack upptill osv. När du är klar trär du över cylindern på ditt glas och din lykta är klar. Som vanligt när det är ljus inblandat så tänk på brandfaran!

 

Comments (5)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.