Följ mig:
DIY & Pyssel Utan kategori

DIY servettringar och ljuslyktor

6 mars, 2013

Jag visade för ett tag sedan denna vårdukning och lovade att återkomma med beskrivning av servettringarna och ljuslyktorna. Jag ville göra något vårigt och när jag hittade en spirande grön tejp ville jag göra något med den. De små vita bubblorna fick mig att tänka på hål och då kom jag på att håla papper till ljuslyktor. Detta pyssel är så enkelt och snabbt så det kan du nästan göra medans gästerna tar av sig ytterkläderna 😉

Servettringarna är tejpade pappersrullar. Gör ett varv och kapa tejpen. Försök lägga tejepen så nära tidigare varv som möjligt och ha avsluten på samma ställe, det blir ”baksidan”. Bredden bestämmer du med hur många varv tejp du gör, här hade jag tre varv. Skär sen med skalpell så du får loss din servettring.

Ljuslyktorna gjorde jag av bokväv men det går så klart att använda vanligt papper. Först behöver du ett glas som värmeljuset kan vara i. Mät höjden och omkretsen så du får ut ytan. Obs, glöm inte skarvmån! Mät upp på pappret/väven och klipp ut. Tejpa ena långsidan med dubbelhäftande tejp och fäst ihop så du får en cylinder. Nu kan du själv välja hur du vill ha lyktan; som den är, hålad som min, klippa sicksack upptill osv. När du är klar trär du över cylindern på ditt glas och din lykta är klar. Som vanligt när det är ljus inblandat så tänk på brandfaran!

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

 • Svara Helena Nygrund 6 mars, 2013 at 09:27

  Tack för underbara och enkla tips, som ju nästan är gratis. Gillas skarpt!
  Blir ju perfekt att pyssla med innan påsk.
  Hoppas att du och barnen börjar bli friska nu!
  Kram Helena N

  http://helenanygrund.blogg.se

 • Svara Helena, Craft and Creativity 6 mars, 2013 at 09:41

  Så fint det blev! Både med ljuslyktorna och servettringarna! 🙂

 • Svara Helena Nygrund 6 mars, 2013 at 09:45

  Vilket snyggt, enkelt och superbilligt pyssel, gillas skarpt!
  Något att sätta igång med till påsk tror jag, skoj.
  Hoppas att du o barnen är mycket bättre nu.
  Kram Helena N

  http://helenanygrund.blogg.se

 • Svara Helena Lyth 6 mars, 2013 at 11:14

  @ Helena och Helena (!) Tack snälla ni!

  Och tack, idag mår vi bättre. Barnen är på förskolan och nu hoppas vi att vi är klara med baciller för denna vår!

  Kram Helena

 • Svara Johanna 6 mars, 2013 at 18:57

  Fint! Blev sugen på att göra vårfint hemma nu!

 • Lämna en kommentar

  Close