Helena Lyth

En blogg fylld med inredning, pyssel, recept och allt annat som kan få dig inspirerad.

8 mars, 2013

Bilder från vårt kök

Ja, jag måste ju visa upp hemmet nu innan vi flyttar. Det här köket har varit helt fantastiskt. Öppet, lättarbetat, socialt och passat en växande familj. Många gånger har vi haft fest och då är festen alltid centrerad i köket och runt matbordet. Tack vare en bra fläkt så har det öppna köket faktiskt fungerat bra. Men några gånger har biffstekning faktiskt resulterat i ett Lützern…

Här är bilder från vår lägenhetsförsäljning så det är ju renare än vad det någonsin varit och bordet är här utan extra bordsskiva. Men det är ett luftigt kök även i vår verklighet och det var viktigt när vi sökte hem, att kunna ha ett kök med matplats där vi lätt kan sitta 12 pers, vilket ofta sker.

Men om det är nått jag ska hitta som negativt med det öppna köket är när gäster ser diskberget bakom sin rygg. Det har ju varit en riva-väggen-till-köket-trend de senaste åren och jag undrar om den kommer att håll i sig i längden. När vi var å letade hus hade jag faktiskt ett krav och det var att ha en matplats borta från köket. (Har ni tänkt på att tex alla deltagare i “Halv åtta hos mig” måste ha matplatsen borta från köket.) Fast då vi aldrig har maten klar när gästerna kommer vill man ju inte vara bortskärmad från festen… Får se om jag ändrar inställning.

Det är öppet mot vardagsrummet men öppningen känns lagom öppen om jag uttrycker mig knasigt.

Ja, det var en liten inblick i vårt hem. Fast på dessa bilder tycker jag inte riktigt att det känns att det bor två matglada vuxna och två lekfulla barn. Tänk lite lego på golvet och smutsiga stekpannor på bänken så är du närmre sanningen 😉 Ser fram emot att om nån månad visa upp vårt nya hem och kök. Jag är nämligen kär. Ett drömkök väntar på oss!

Foto: Niklas Palmklint

Comments (8)

 • Hej Helena! Vilket vackert hem du har och vad mycket härlig inspiration du sprider i din blogg! Även om jag inte kommenterat förut följer jag bloggen med spänning och ser fram emot att få se drömköket och resten av nya huset!
  Lycka till med flytten!
  /Anna från Annas Jul

 • Vilket vackert kök! Marmorskiva iställer för kakel är så vackert!
  Jag håller med dig faktiskt när det kommer till köket och huruvida det ska vara öppet eller ej.
  Vi bodde förut med köket i direkt anslutning til vardagsrummet och när vi nu byggde hus valde jag att separera de två rummen från varandra, som man byggde förr i tiden. Det är jätteskönt att ha ett riktigt kök, utan att matoset kommer in i vardagsrummet och fläkten som stör när man sitter i vardagsrummet och umgås.
  Dessutom byggde vi en köksö, med en lite högre vägg som skärmar av köket mot matplatsen. Detta eftersom jag visste att vi inte är de mest pedanta och hinner inte alltid med disken samtidigt som man lagar mat.
  Det är något jag verkligen trivs med faktiskt…
  Så jag är nog lite mer traditionell av mig 🙂 tror faktiskt att de gamla kökslösningarna kommer att komma tillbaka mer framöver.

  oj! vilken lång kommentar… 🙂
  Kram
  Helena

 • Jösses viket fräscht kök! Jag som bor i en hyresrätt med kök från 1966, och med den standarden, blir sjukt avundsjuk på alla andras kök. Jag & mannen älskar ju att stå i köket o laga mat tillsammans, och vår dröm är ju att ha det liiite modernare.
  Ska bli så himla spännande att få se lite bilder även från ert nya hem, och jag väntar med spänning.
  En liten reflektion: Vad många olika Helenor vi är som läser din blogg Helena, hihi 🙂

  Kram och ha en underbar och solig helg.
  Helena Nygrund

 • I vår förra lägenhet, som var från 60 talet, hade vi parallellkök med separat matrum. Det var perfekt! Nu har vi flyttat till en nybyggd lägenhet med öppen planlösning och liknande kök som du visar här. Aldrig mer, säger jag! Jag vill flytta igen, till lägenhet med arbetskök och matrum. Min dröm är ett slitstarkt, funktionellt kök, gjort för att användas. Istället för ett kök med fokus på att det ska vara snyggt, välpolerat och stilrent som många är nu för tiden.

  • ‘@ Madde: Håller med dig. Ett arbetskök där det får skapas och skvättas så det står härliga till. Spännande att se om trenden faktiskt vänder.

  • ‘@ Helena: Klart att det är härligt med en modern standard men är det superfräscht men vansinnigt osmidigt och ofunktionellt är det faktiskt bättre med ett beprövat äldre kök. Mina föräldrars kök skulle aldrig någonsin platsa i ett glassigt magasin men det är så mysigt och jättepraktiskt.

   Ha ha ha, har faktiskt också tänkt på det! När jag gick i grundskolan var vi 3 st men annars har jag varit ganska ensam. Försökte hitta ballonger med mitt namn till ett kalas men det fanns inte för att “det är inget poppis namn…” Idag ja, men förr var det hett 😉

   Kram, hoppas du får en fin helg!

  • ‘@ Helena, Mormorsglamour: Tack! Och vad smart med en köksö med lite vägg! Det får du lägga upp bilder på!
   Ja, skönt att slippa os och disk. Tror också att det kommer en våg av arbetskök i framtiden. Vi får lobba för det 😉
   Älskar långa kommentarer, tack snälla för det!!

   Kram och hoppas ni får en solig helg!

  • ‘@ Anna: Åh, tack vad snäll du är! Och vad jätteglad jag blev att höra ifrån dig!! Saknar alla jul-kompisar!!
   Tack för flyttpepp! Det kommer behövas!

   Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.