Följ mig:
Bakning & Godis Okategoriserade

Lyxig frukost med scones bakat med grahamsmjöl

9 mars, 2013

Vi är en frukostfamilj på helgerna. En duktig buffet dukas upp, P4 skvalar lite lagom högt i radion och hela tidningen läses. Nu är barnen så stora så de också gillar det långsamma tempot. För bara så så sent som ett halvår sedan var det fullt krig redan vid 10 och man var tvungen att snabbt packa ihop och gå ut.

I natt hade vi övernattnade gäster och då är det ju extra härligt med nått nybakat att bjuda på. Jag har ett förflutet som frukostvärdinna på hotell och extraknäcker gärna som det när vi har gäster. Scones är ju rasande enkelt och går hem i alla läger och lägen. Görs snabbt utan nån jäsning och ska ätas på en gång. Bakbrödens fast food. Jag gör dem med grahamsmjöl för att få lite mer stuns och filmjölk för syrans skull.

Ingredienser:
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
1 dl mjölk
1 dl filmjölk

Gör så här: Sätt ugnen på 225°C och lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda alla torra ingredienser i en stor bunke och smula ner smöret. Smöret arbetas in med händerna i mjölblandningen så att den blir grynig. Häll i mjölk och filmjölk och blanda till en deg med slev. Dela i åtta delar och gör små bullar som läggs på plåten. Nagga med gaffel några gånger och sätt sedan i mitten i ugnen. Låt grädda i 10 minuter. När de är klara får de svalna på galler. Avnjutes varma och nygräddade.

Jag tyckte ju att bilderna på vårt kök var lite för snygga och att “vi” inte syntes. Här är en mer verklig vardagsbild på hur våra helgfrukostar ser ut. Kan säga att dagens frukost endast innehöll 1 ost och 1 skinksort. Brukar vara fler. Ja, jag sa ju att vi är en frukostfamilj!

 

1 gillar detta

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

  • Svara Per Berglund 9 mars, 2013 at 16:32

    Usch så frestad jag blev nu… Och jag som kör GI. 🙁
    Somliga saker gör det svårare att vara konsekvent. Dina cones t ex.

  • Lämna en kommentar

    Close